Стало відомо, які франківські проекти отримали ґранти на суму майже 200 тис грн


Сьогодні, 28 січня в Івано-Франківську представили переможців зимового сезону ґрантової програми громадського ресторану Urban Space 100.

Фінансування отримали 7 проектів на загальну суму 169 870 гривень, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Менеджер з комунікацій “Теплого міста” Ретана Налисник розповідає, що ґрантових переможців визначають щокварталу.

"На розгляд загалом винесли 17 проектів, однак вдалось визначити 7, які будуть робити Івано-Франківськ кращим. Проекти мають різну суму. Це 80% від виручки Urban Space100,"- каже Налисник.

Проекти різні за тематикою: від спорту до екології, від мистецтва до соціального підприємництва. Серед проектів-переможців шкільна баскетбольна ліга "Помаранчевий м'яч". Сума ґранта - 35 054 гривень. В рамках проекту заплановано провести третій та четвертий (фінальний) тур Ліги, а також інформаційну кампанію "Живи спортом сьогодні!” у школах міста, ЗМІ та соцмережах. Це сприятиме підвищенню інтересу школярів міста до баскетболу, формуванню у них філософії здорового способу життя

Координатор проекту Юлія Баволя розповідає, що ці гроші будуть витрачені на проведення змагань.

"Вилучені кошти підуть на працю лікарів, тренерів, суддів. Також ми запланували орендувати баскетбольний зал, закупити кубки, грамоти, медалі, афіші тощо",- пояснює координатор.

Наступним переможцем є проект Мультимедійна класика. Сума ґранта -  35 016 гривень. Проект має на меті створити онлайн-платформу, що дозволить читачам взаємодіяти з літературними текстами через суміжні медіа. Це буде онлайн-публікація знакового для світової літератури твору – «Джакомо Джойс» Джеймса Джойса, що поєднає анімовану графіку, музичний супровід (спеціально створений), інтерактивні можливості.

Ще одним переможцем є проект патрульної поліції "Будь помітним Збережи життя". Сума ґранта - 20 000 гривень. За словами начальника відділу зв`язків з громадськість УПП в Івано-Франківській області Христини Максимчак, на Івано-Франківщині дуже багато ДТП за участю пішоходів та велосипедистів, які є невидимими в темноті. Тож проект важливий.

"Багато людей знають про флікери, але в Івано-Франківську нема магазинів, де можна було б їх купити. Проект спрямований на зменшення кількості випадків ДТП і травматизму за участю пішоходів та велосипедистів",- розповідає Максимчак.

У рамках проекту заплановані: друк постерів і пам'яток, проведення роз'яснювальних заходів (із залученням студентів).

Наступні переможці такі:

Urban Space Radio: радіомарафон. Сума ґранта - 16 300 гривень.

"Нуяктобісказати" – це освітні радіомарафони, які мають на меті порушувати теми, які вважаються незручними. Марафон триває 4 год. у прямому ефірі. Це буде 3-й марафон, його тема – гроші (психологія бідності, гроші та сім'я, криптовлюта, власна справа тощо).

Бізнес-мікроінкубатор. Сума ґранта - 22 000 гривень.

Проект має на меті підготувати та змотивувати до успішного ведення власної справи 12 учасників; забезпечити вільне користування обладнанням у коворкінгу тим, хто потребує (мами з малими дітьми, ВПО, студенти, ін.); залучити до проекту відвідувачів простору ВДОМА. Інкубатор націлений на розвиток мікробізнесу, забезпечення менторської підтримки учасникам.

Літня наукова школа. Сума ґранта -  16 000 гривень.

Назва школи – «Перспективи в біомедицині з наголосом на імунотерапії раку». Ґрантові кошти будуть спрямовані на надання тревел-грантів найкращим аплікантам з усієї України (студентам-магістрантам і аспірантам медико-біологічного напряму). Це дозволить майбутнім фахівцям ознайомитись із досвідом німецьких дослідників, які братимуть участь у школі.  

«Навчання поза стінами» в рамках Нової Української Школи. Сума ґранта - 25 500 гривень.

Проект передбачає адаптацію існуючих практичних елементів «навчання поза стінами» до стандартів НУШ та розробку tools (проектів, активностей, завдань) для трьох тем інтегрованих уроків та мінімум трьох галузей Держстандарту. Це сприятиме поширенню інформації про переваги впровадження елементів outdoor learning у першому класі НУШ серед учителів молодших класів Івано-Франківська.