Стали відомі подробиці смерті підлітка на Надвірнянщині


Вчора, 8 грудня близько 12 години у Надвірнянський відділ поліції з проханням допомогти знайти неповнолітнього брата звернулася 18-річна жителька одного з сіл району.
Дівчина розповіла, що 17-річний хлопець напередодні надвечір пішов гуляти на вулицю і не повернувся додому. 
 
Працівники поліції, з’ясовуючи обставини зникнення юнака, передусім довідалися, що він після 6 години вечора гостював у сусіда-однолітка та його 12-річного брата. Трохи згодом до них приєдналися ще двоє хлопців віком 16 та 22 роки. Компанія слухала музику, розпиваючи придбані ними ж напередодні у сільському магазині «Кагор» та енергетичні напої. Десь близько 23 години юнак сказав друзям, що погано себе почуває і вийшов надвір. 
 
Свідками цього усього було четверо дорослих – господарів помешкання, де розважалася захмеліла компанія неповнолітніх. Нікому й на думку не спало, що тривала відсутність нетверезого хлопця, який перед тим скаржився на стан здоров’я, може бути фатальною.
 
Коли вранці друг-одноліток прийшов до сусіда, щоб віддати його залишений увечері телефон, то виявилося, що хлопець додому не повернувся. Не на жарт стривожена сестра зниклого хлопця зателефонувала в поліцію. Варто додати, що батьки хлопця та дівчини померли раніше, і дотепер вони жили з 76-річною бабусею. 
 
Зниклого юнака, студента івано-франківського ліцею, знайшли мертвим у сільському потічку. В ході проведення судово-медичної експертизи встановлено, що причиною смерті юнака стало переохолодження.
 
За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Крім того, продавця сільської крамниці, яка продала вино підліткам, притягнуто до адмінвідповідальності.