Старовинний віадук у Ворохті прикрасить новий мурал


Окрім презентації нової картини, цього року гостей фестивалю чекає велика концертна програма, майстер-класи, ярмарок та покази гуцульського етнічного одягу.

Новий мурал, який прикрасив опори старовинного австрійського віадука (міст через глибокий яр, ущелину, – ред.), презентують в рамках фестивалю "Віадук. Арка, яка об’єднує покоління", який буде проходити 4-5 серпня в селищі Ворохта Івано-Франківської області. Про це повідомили у відділі міжнародного співробітництва, туризму та інвестицій Яремчанського міськвиконкому, пише zruchno.travel.

Фестиваль розпочнеться в суботу спортивними змаганнями та гуцульськими забавами. В цей же день відбудеться презентація муралу на мосту "Віадук".

Це вже не перший мурал на опорах віадука. До торішнього фестивалю івано-франківські художники Юрій і Марта Пітчук розписали опори австрійського віадука зображеннями гуцулів, тварин і картин природи.

Крім презентації нового муралу, цього року гостей фестивалю чекає велика концертна програма, майстер-класи, ярмарок та покази гуцульського етнічного одягу.

Віадук у Ворохті – залізничний кам’яний арочний міст через річку Прут, побудований за часів Австро-Угорської імперії (в 1895 році) полоненими італійцями. Це один з найстаріших і найдовших кам’яних арочних мостів (віадуків) Європи. Його довжина 200 метрів, а протяжність центральної арки – 30 метрів.