Стартував спільний проект обласної наукової універсальної бібліотеки ім. Івана Франка та Гете-Інституту в Україні


Наприкінці минулого тижня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Івана Франка спільно з міським центром соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Івано-Франківської міськради стартував цикл заходів для дітей з сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах. Заходи заплановані в межах спільного проекту обласної бібліотеки та Гете-Інституту в Україні.

Як зазначалося, діти з неблагополучних сімей потребують особливої уваги з боку суспільства та оточуючих, адже їм складно адаптуватись у суспільстві та в колі однолітків. Безболісно пройти процес соціалізації таким дітям великою мірою допомагають соціальні працівники, які мають на меті забезпечення повноцінного фізичного, морального й духовного розвитку своїх вихованців. У своїй роботі працівники соціальних служб співпрацюють з багатьма організаціями, які можуть надавати допомогу та підтримку у процесі виховання дітей зі складними долями. Саме однією з таких організацій повинна стати бібліотека, яка, відповідно до вимог часу та змін у суспільстві, стала не тільки важливим інформаційним, а й соціокультурним центром. 

Екскурсії, ігри, клуби вихідного дня та літературні читання – ось далеко не весь перелік заходів, які сьогодні обласна бібліотека пропонує юним читачам. А першою ластівкою у співпраці з міським центром соціальних служб став майстер-клас з виготовлення святкових листівок, який провели працівники відділу літератури іноземними мовами ОУНБ ім. Івана Франка. У кожної дитини, яка взяла участь у майстер-класі, можливо, своя, непроста доля, але їх усіх поєднало бажання створити власними руками свій маленький шедевр, який можна було б подарувати рідній людині. 

Усі кошти на придбання матеріалів для виготовлення листівок та на невеличке частування для учасників майстер-класу виділив Гете-Інститут в Україні – багаторічний партнер обласної бібліотеки. До слова, усі рекомендації та інструкції зі створення листівок, а також інших цікавих виробів з різноманітних матеріалів містяться у книгах, наданих бібліотеці в рамках проекту «Заочний абонемент».