Стоматолог-різник: Подробиці справи франківського вбивці


У третьому випуску програми «Прокуратура про резонанс в деталях» розповіли історію, яка у свій час була на вустах у кожного.

Криваві злочини із розчленуванням жертв вчинив франківець. Після цього за ним закріпилось прізвисько "стоматолог-різник", пише Бліц-Інфо.

«Ти прийшов на свої похорони» – так згадує посиденьки в стоматологічному кабінеті один із свідків на судовому засіданні. Чоловікові вдалося уникнути смерті, відбувся шрамом. А доля двох інших «друзів по чарці» обірвалася за моторошних обставин.

Перше вбивство сталося у вересні 2014 року у стоматкабінеті. На слідчому експерименті обвинувачений зізнався, що через ревнощі до своєї коханої, вбив товариша, нанісши йому декілька ударів ножицями в обидва ока. Тіло розчленував та холоднокровно розфасував по пакетах і майже тиждень зберігав його у підвалі.

9 вересня 2014 року близько 2 години ночі з метою скриття слідів злочину та уникнення кримінальної відповідальності фігуранти за допомогою своєї дівчини на металевому візку вивезли частини тіла та приховали їх поряд із недобудовою у дворі будинку в Івано-Франківську.

“Після внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань одразу було розпочато пошуки потерпілих та встановлено коло осіб з якими останні перебували та проведено ряд негласних розшукових слідчих дій з метою їх розшуку. Було встановлено, що до вчинення злочину, а саме вбивства, були причетні двоє осіб чоловічої та жіночої статі, жителі міста Івано-Франківська”, – розповів Віталій Присяжнюк, прокурор відділу прокуратури області.

Через місяць чергове розпивання алкоголю закінчилося ще одним вбивством, приховання якого відбулося за таким же сценарієм.

Знову застілля, знову двоє чоловіків і дівчина. Чоловік приревнував свою дівчину до гостя і на цей раз знову скоїв вбивство.

В останньому слові обвинувачений так і не визнав своєї вини. А у жорстоких вбивствах двох товаришів – звинуватив свою колишню дівчину. Каже, спочатку брав вину на себе, бо вірив у вагітність своєї коханої, але це виявилося неправдою.

“За результатами судового розгляду вироком Івано-Франківського міського суду вказані особи були засуджені по максимальній мірі покарання. На даний час обвинуваченим подано касаційну скаргу. Розгляд якої триває”, – додав Віталій Присяжнюк, прокурор відділу прокуратури області.

Детальніше у відео:

Нагадаємо, у першому випуску "Прокуратура про резонанс в деталях" розповідалось про викрадення 16-річної школярки у селі Виноград на Івано-Франківщині. Другий розповідав про низку цинічних злочинів, які були вчиненні злочинним угрупуванням.

До теми: Суд відхилив апеляцію засудженого до довічного ув’язнення стоматолога-різника​