Стрілець з-під Ратуші виграв суд щодо бездіяльності слідства


У п’ятницю, 15 лютого, в івано-франківському міському суді розглянули скаргу Михайла Дерещука, якого підозрюють у завершеному замаху на вбивство місцевого підприємця Ігоря Гербіна.

Дерещук (також відомий як “Дира”), котрий влітку 2017 стріляв під ратушею у підприємця Ігоря Гербіна, вважає себе потерпілим в інциденті з ним, що був перед стріляниною, і оскаржує бездіяльність слідчого у цій справі, пише Галка.

Як відомо, влітку 2017 року Дерещук впритул розстріляв автомобіль “Ауді”, в якому знаходився підприємець. Ігор Гербін (відомий як “Червонець”) через кілька днів помер у лікарні. Тепер рідні загиблого вимагають максимального покарання для стрільця з-під Ратуші й мільйон гривень компенсації.

В листопаді 2018-ого “Дира” подав скаргу до суду і хоче, аби по слідчому порушили кримінальну справу і відсторонили його від виконання обов’язків. “Стрілець” каже, що насправді багато документів сфальсифіковано, і він має скарги за 29 ухвалами слідчого. У них просив провести допити свідків, проаналізувати записи телефонних розмов причетних до інциденту осіб.

Сьогодні на судовому засіданні слідчий мав представити ухвали по справі підозрюваного Дерещука, але з невідомих причин він не з’явився, інформує “Галка”.

Також на попередньому засіданні слідчий обіцяв надати до 1 лютого 2019 року Михайлові Дерещуку матеріали кримінальної справи, але цього не зробив. Тож 15 лютого засідання вирішили продовжити без слідчого.

За словами Дерещука, в ухвалах є багато інформації, яка не відповідає дійсності; крім того слідчий їх не виконує.

“На перших вісім ухвал я маю відписки про те, що слідчий їх задовільняє повністю. Але насправді він зовсім нічого не зробив. Він мене не ознайомлював з матеріалами справи, нічого не робив. Маю скарги за 29 ухвалами: підроблені документи, неправильно кваліфікована справа, невірні номери телефонів та електронна пошта і т.д. Прошу задовільнити мою скаргу”, – каже “Дира”.

Суд вирішив задовільнити скаргу Дерещука і визнати бездіяльність слідчого, яка полягає у невиконанні 29 ухвал, неправомірною.