Стріляв по деревах: На Косівщині поліцейські вилучили у чоловіка зброю


Вчора, 18 липня, близько 20 години 30 хвилин у селі Черганівка, що на Косівщині місцеві мешканці почули звук пострілів біля річки і негайно повідомили поліцію.

Наряд поліцейських оперативно прибули на місце виклику. Оглянувши прилеглу територію, правоохоронці виявили автомобіль «ВАЗ 2106», під керуванням 60-річного мешканця Чернівців.

В ході огляду транспортного засобу, в салоні правоохоронці виявили та вилучили предмет зовні схожий на нарізний карабін «Манліхер М-35» та 7 предметів зовні схожих на патрони калібру 7.62 мм., а також три гільзи.

Чоловік розповів правоохоронцям, що здійснив декілька пострілів по деревах. Додамо, будь-яких дозвільних документів на насіння зброї у правопорушника не було.

Вказаний предмет направлено для проведення експертизи.

За цим фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що незаконне поводження з холодною зброєю загрожує порушникові трьома роками позбавлення волі. Таке ж порушення з використанням вогнепальної зброї, боєприпасів або вибухових речовин карається більш суворо – до семи років позбавлення волі.