Студенти КНУ розпочали сидячий страйк біля кабінету ректора через призначення Портнова


Студенти мають намір продовжувати страйк доти, доки ректор не прийме та не задовольнить звернення щодо звільнення екс-заступника глави АП Януковича Андрія Портнова.

Студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочали сидячий страйк біля кабінету ректора Леоніда Губерського.

Як передає кореспондент УНІАН, студенти, що вимагають скасувати наказ про працевлаштування заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова на посаду професора кафедри конституційного права, зайшли до "Червоного корпусу" у крило, де знаходиться кабінет ректора.

Губерського не виявилося на робочому місці і студенти вирішили оголосити сидячий страйк під кабінетом з тим, щоб дочекатися ректора та передати йому своє звернення з вимогою звільнити Портнова.

Студенти скандують: «Ні Портнову в КНУ», «Ні реваншу», «Портнов - це Янукович». Ще одна вимога студентів – ректор має вибачитися за це призначення. Також студентів обурило те, що наказ Губерського про призначення Портнова на посаду був виданий ще 14 червня, і до сьогодні це призначення приховувалося від громадськості.

Наразі декілька десятків студентів посідали на підлогу біля кабінету ректора з протестними плакатами. Більша частина студентів стоїть в коридорі, який веде до кабінету ректора. Крім цього, студенти переконані, що зараз ректор КНУ перебуває в університеті. Вони вирішили заблокувати його в будівлі, щоби не дати йому залишити "Червоний корпус", де, за словами деяких студентів, його бачили ввечері.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 червня, в акції протесту біля "Червоного корпусу" беруть участь близько 200 студентів КНУ ім. Шевченка. Вони тримають плакати: «Портнов, пора в Ростов», «Місце Портнова - у в’язниці, а не в університеті», «Сьогодні - Портнов, завтра - Янукович». Також написи на плакатах стосуються і ректора закладу вищої освіти Губерського, зокрема, на одному з плакатів написано «Губерський = Путін».