Студенти ПНУ скаржаться, що їх змушують писати заяви про фінансову допомогу. Куди підуть гроші?


Студентів Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, що навчаються за бюджетні гроші змушують писати заяви про надання їм матеріальної допомоги. Заяву пишуть на ім’я ректора закладу Цепенди І.Є.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомив франківчанин, що навчається у Прикарпатському на державній формі навчання.

«Вчора всіх «державників» у добровільно-примусовому порядку змушували писати заяви на ім’я Цепенди. А саме, «прошу надати мені матеріальну допомогу в зв’язку з скрутним матеріальним становищем». Звичайно, від грошей ніхто б не відмовлявся, та нам доступно пояснили, що ми їх не побачимо», - зауважує хлопець.

Схожу інформацію повідомляє ще один студент цього ВНЗ.

«Ми також всі писали таку заяву. І навіть за тих, кого вчора не було. Мені відомо про наказ ректора, що всі студенти - «державники» за листопад-грудень мають отримати допомогу від університету в розмірі 200-300 грн. Хоча за листопад нічого не було. І заяв тоді ми ніяких не писали. А я випадково в Інтернеті про це прочитав», - каже студент.

У прес-службі Прикарпатського університету кореспонденту «Бліц-Інфо» визнають, що такі заяви справді є.

«Ми єдиний університет, який взагалі таким займається. Ми виділяємо зараз 2 мільйони гривень на допомогу студентам. Це йде як премія. Є заяви, відповідно студенти отримують гроші на рахунок. Згодом у цьому переконаються й студенти, що писали заяви. Тобто, коли будуть гроші на їхніх картках. У вас же немає доказів, що гроші будуть перераховані комусь іншому», - зауважують у прес-службі.

Та чітко роз'яснити, чому студентам-державникам не дають право визначитися в особистій потребі матеріальної допомоги і змушують писати такі заяви, у прес-службі не спромоглися.

Чи справді кошти таки надійдуть на студентські рахунки, можна буде дізнатись тільки згодом.