Суд арештував майно Проціва – винуватця ДТП, в якій загинули двоє дітей з матір’ю


Суд арештував земельну ділянку та техніку Богдана Проціва – обвинуваченого в смертельній ДТП на Долинщині. В аварії 10 липня загинули двоє малолітніх хлопчиків та їхня матір.

Слідча суддя Івано-Франківського міського суду Ірина Пастернак задовольнила клопотання слідчого про накладання арешту на земельну ділянку площею 1,1 га та 14 одиниць техніки, які належать Богдану Проціву, пише Курс

Оціночна вартість арештованого майна 3,44 мільйона гривень.

Арешт на майно накладений у зв’язку із заявленням потерпілим – батьком загиблих дітей – цивільного позову про відшкодування шкоди у розмірі 4 000 000 грн.

Також з ухвал відомо, що 29 липня в будинку, який розташований на землі, що орендує Богдан Проців, правоохоронці під час обшуку знайшли відеореєстратор «GREEN VISION». За клопотанням слідчого суддя Ольга Бабій призначила експертизу відеореєстратора. Фахівці мають встановити, чи є на ньому відеофайли та видалені відеофайли за період часу з 9.7.2019 по 11.7.2019 включно і якщо так, то які саме.

Зазначимо, раніше слідча суддя Галина Домбровська продовжила запобіжний захід Богдану Проціву у вигляді тримання під вартою до 8 вересня 2019 року.

Нагадаємо, 11 липня нетверезий депутат Підберезької сільради Богдан Проців за кермом «Kia Sportage» виїхав на зустрічну, де зіткнувся з «Ford Focus». В аварії загинули двоє братів віком 3 і 5 років. Матір дітей померла в обласній лікарні 20 липня.

12 липня Івано-Франківський міський суд обрав Богдану Проціву, якого в залу засідання привезли на ношах, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Попри арешт Проціва рідні загиблих та місцеві мешканці стверджують, що поліція приховує ім’я водія, який спричинив аварію. Вони вважають, що депутат Богдан Проців, якого правоохоронці називають винуватцем ДТП, був у авто лише пасажиром. Спрацювала подушка безпеки на пасажирському сидінні, і на ній залишилася кров. За словами людей, за кермом автівки міг бути начальник Долинського відділу поліції до ДТП.