Суд допитав «валентинівського стрілка»


2 серпня, відбулося чергове слухання у справі Віктора Корягіна, який 14 лютого в нічному клубі DJ CAFE в Івано-Франківську вистрелив в обличчя 18-літній студентці Вікторії Пилипів.

На засіданні прокурор зачитав обвинувальний акт проти Корягіна, якому інкримінують замах на злочин(ч. 2 ст. 15 ККУ) та замах на вбивство з хуліганських мотивів (п. 7 ст. 115 ККУ). Після того суд допитав Віктора Корягіна, якого в народі охрестили «валентинівським стрільцем», пише "Галицький кореспондент".

Підсудний повністю визнав свою вину та погодився з  цивільним позовом обласної клінічної лікарні на суму 3062,08 гривень. Саме скільки лікарня потратила на лікування потерпілої. Корягін зазначив, що під час вчинення злочину не вживав алкоголь та наркотичні речовини, оскільки займається спортом. За його словами, він вистрелив у Пилипів «у пориві гніву». Мовляв, вона у стані алкогольного сп’яніння сама його спровокувала, вживаючи ненормативну лексику. Насправді, каже Корягін, він підійшов до подруги потерпілої, з якою він був знайомий, привітатися. Під час розмови постраждала шарпнула його за рукав і почала з’ясовувати стосунки. «Я не можу побачити собі цей вчинок», - зазначив підсудний.

У суді «валентинівський стрілець» «щиро покаявся», а прокурор запропонував обмежитися допитом підсудного без показів свідків. Всі сторони кримінального провадження з його пропозицією погодилися. Так, на наступному засіданні суд дослідить характеризуючи дані Корягіна і невдовзі винесе йому вирок.