Суд Василя Гуменюка (Василь Противсіх)


26 лютого о 13.20 в Івано-Франківському міському суді відбудеться засідання за кримінальною справою щодо екс-керівника торгово-промислової палати Василя Гуменюка. Суддя Болюк Інесса Ігорівна.

Нагадаємо, нещодавно Івано-Франківською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишнього президента Івано-Франківської торгово-промислової палати, який використав свої службові повноваження у злочинних цілях.

За версією слідства, Василь Гуменюк, шляхом зловживання своїм службовим становищем заволодів грошовими коштами підприємства в сумі 186 тис. грн. Він укладав договори з власною дружиною на виконання послуг, які нею фактично не надавались, а грошові кошти за вказані послуги отримував особисто.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Довідково: Василь Гуменюк напередодні виборів Президента України 2010 року змінив прізвище на «Противсіх» і балотувався на пост Президента. Був керівником Івано-Франківської торгово-промислової палати до 13 серпня 2015 року.