Суд відпустив ексзасупника міського голови Франківська Олексія Кайду на поруки


Ветерану російсько-української війни, народному депутату України 7 скликання від ВО “Свобода” Олексію Кайді суд обрав запобіжний захід.

Про це у мережі Facebook повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

За його словами, рішенням Печарського суду Олексію Кайді було прийнято рішення обрати запобіжний захід у вигляді особистої поруки нардепів.

Як повідомляється на сайті ВО "Свобода", після оголошення рішення суду Олексій Кайда подякував усім, хто став на його захист.

«Вдячний народним депутатам та депутатам Київради, які взяли мене на поруки, а також побратимам зі «Свободи», «Правого Сектору», ОУН та «Національного Корпусу». Особливо вдячний представникам ЗМІ, які об’єктивно висвітили цю подію.

Ми можемо впливати і тиснути на владу – це право гарантоване нам Конституцією України. Коли українці проти продажу землі чи стратегічних підприємств, то політики мають на це зважати, а не усувати активних патріотів, зокрема саджаючи їх за ґрати», – прокоментував ситуацію Олексій Кайда після вироку суду.

Затримали Кайду вчора зранку.

Нагадаємо, у середу, 11 грудня,  під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань агрополітики трапилась бійка між нардепом від «Слуги Народу» Андрієм Богданцем та екс-нардепами від "Свободи". Бійка сталась після спроби комітету розглянути законопроєкт про запуск ринку землі.

На відео кадрів бійки видно, як Андрій Богданець та нардепи попередніх скликань свободівці Едуард Леонов, Ігор Мірошниченко, Олексій Кайда і Юрій Сиротюк лупцюють один одного. Депутати, які були поруч намагалися їх розборонити.

Слідчі інкримінують націоналісту 346 статтю (напад на державного діяча), що передбачає від 4 до 7 років ув’язнення.

Як відомо, Олексій Кайда є заступником міського голови Івано-Франківська. Наразі перебуває у відпустці.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!