Суд зобов’язав Халаменду повернути землю лісництву та демонтувати паркан


Тисменицький районний суд зобов’язав одіозного підприємця Ігоря Халаменду, відомого на прізвисько "Бура" повернути державну землю у власність ДП "Івано-Франківське лісове господарство".

Як відомо, земельна ділянка знаходиться біля села Рибне та уже майже 10 років є предметом судових спорів між Халамендою та прокуратурою Івано-Франківської області.

Слухання справи за позовом першого заступника прокурора Івано-Франківської області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою біля села Рибне відбулось Тисменицькому районному суді у вівторок, 11 лютого.

Однак, ані сам Халаменда, ані його адвокат Грабовецький сьогодні до суду не з’явилися. Суддя повідомила, що захисник подав клопотання з проханням відкласти засідання. Мовляв, не може бути присутнім через стан здоров’я.

На це заступник прокурора Віталій Гоголь зауважив, що цивільно-процесуальний кодекс передбачає список поважних причин через які можна відкладати розгляд справи, але причина «по стану здоров’я» там немає. До того ж, адвокат не надав жодних доказів про те, що від дійсно звертався у медичний заклад за допомогою. Тож, на думку прокурора, клопотання захисника Халаменди потрібно відхилити. Відтак, суддя вирішив продовжити засідання, тож прокурор коротко розповів про перебіг судової справи.

"За рішенням Тисменицького районного суду від 8 травня 2012 року було задоволено позов прокурора в інтересах держави в особі ДП "Івано-Франківське лісове господарство" за участю Рибненської сільської ради та Ігоря Халаменди. Суд скасував рішення Рибненської сільради, визнав недійсним договір оренди та зобов’язав Халаменду повернути землю законному користувачу ДП "Івано-Франківське лісове господарство", - зазначив представник прокуратури.

Також суд зобов'язав Халаменду привести земельну ділянку, на якій відсутні об'єкти нерухомого майна, у придатний для використання стан та повернути її у користування постійному лісокористувачеві – ДП «Івано-Франківське лісове господарство».

Втім, тоді захисник «Бури» подав апеляцію, але коли прокуратура таки відстояла земельну ділянку біля села Рибне. Та одіозний регіонал Ігор Халаменда так і не виконав рішення суду.

Тож, суд перейшов до дослідження письмових доказів та судових дебатів. Відтак, дослідивши всі матеріали справи, суд задовільнив позов першого заступника прокурора про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та повернення її у власність ДП "Івано-Франківське лісове господарство". Також Ігоря Халаменду суд зобов'язав демонтувати огорожу своїм коштом. Рішення суду набирає сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо її не було подано.

До теми: Прокуратура вимагає у Халаменди повернути державну землю у власність лісгоспу