Судді Апеляційного суду вважають аналіз "ЧЕСНО" образливим


14 лютого в Івано-Франківську Рух ЧЕСНО презентував результати аналізу суддів Апеляційного суду Івано-Франківської області за критеріями доброчесності.

У прес-службі Апеляційного суду зазначають, що ЗМІ активно висвітлювали цей захід однобоко, не дотримуючись журналістських стандартів, чим завдали шкоди репутації Судової гілки влади України загалом та авторитету Апеляційного суду Івано-Франківської області і його суддів зокрема.

"Особливе занепокоєння викликає основний критерій вказаного дослідження: «винесення сумнівного рішення». Наведені приклади  рішень з правової точки зору якраз є несумнівними, а  ґрунтуються на системному аналізі та оцінці всіх доказів й обставин судових справ, відповідають нормам законодавства України та рішенням Європейського суду з прав людини, мають законну силу. Приклад скасованого судового рішення зовсім не свідчить про недоброчесність суддів, а навпаки підтверджує їх незалежну правову позицію у справі, чого  вони зобов’язані дотримуватись згідно свого статусу", - зазначають у суді.

Вони вважають, що поширена інформація про професійні й моральні якості окремих суддів не відповідає дійсним даним про їх відповідальне ставлення до роботи. Тому вказану інформацію судді сприймають, як прояв неповаги до третьої гілки влади через недостатність інформації для правильного розуміння правової ситуації.

До теми: У Франківську розповіли наскільки доброчесні судді Апеляційного суду