Сумнівна фірма від імені комунальників закликає франківців перевірити лічильники


Близько місяця мешканцям Івано-Франківська всього за 30 хвилин та «за приємною ціною» пропонують перевірити лічильники води.

Знайшов у своїй поштовій скриньці два повідомлення складені разом і франківець Андрій Кузь.

«Одне я так розумію від КП (без дати і адреси), інше невідомо від кого. Тільки от лічильники по всьому будинку повіряли пів року тому. Виглядає так що "центр економії" ксерить універсальні повідомлення Водоекотехпрому і розносить по місту разом з своїми», - зауважив чоловік.

Світлина від Andrij Kuz.

У розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо прессекретар Водоекотехпрому Володимир Шпег зауважив, що комунальне підприємство немає відношення до жодного з цих повідомлень.

«У нас є такий відділ, але повідомлення не наше, ми приносимо зовсім інше — двохстороннє з печаткою», - каже Шпег.

За його словами, офіс фірми «Центр економії ресурсів» знаходиться у Києві, а офіційно зареєстрована вона в Одесі.

«Після скарг у соцмережі представники фірми принесли нам документи, що мають дозволи з "Держстандартметрології" та заходять на ринок Франківська. Перевірити їх офіційно ми не можемо, також ми не знаємо, які документи вони показують мешканцям. Їхні прилади фактично співпадають з нашими, але бувають лічильники, які роками не знімались, тож дати гарантію, що після перевірки вони будуть працювати і тим більше правильно показувати, не може ніхто», - пояснює прессекретар.

Шпег додає, що людям не можуть заборонити самостійно здійснювати перевірку своїх лічильників. Втім, у комунальному підприємстві наголошують, що до цього часу в Івано-Франківську тільки два підприємства проводили ліцензійну перевірку лічильників – «Івано-Франківськводоекотехпром» та «Івано-Франківськстандартметрологія». Останні приносять лічильники на стенд до водоканалу.

«Наші працівники приходять, розпломбовують лічильники, знімають та забирають їх на перевірку, а пізніше знову встановлюють. Водночас в цій фірмі розповідають, що роблять все на місці за 30 хвилин. Наскільки все правдиво та як за якісно ми не знаємо та не несемо відповідальності», - підсумовує Володимир Шпег.

Варто зауважити, що повідомлення, в якому франківців від імені комунальників закликають зробити періодичну перевірку лічильника завчасно виглядає досить правдоподібно. Тож, якщо пенсіонерка знайде у своїй поштовій скриньці таке повідомлення, то не задумуючись подзвонить за номером на іншому листку, аби перевірити лічильники. Не знаючи, що це не місцеве комунальне підприємство, а приватна фірма. 

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!