Свідоцтво про народження за добу: В пологовому пропонують нову послугу


Породіллі, які народжують в КНП «Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр» можуть отримати свідоцтво про народження дитинки вже за добу.

Для цього в кабінеті психолога в Івано-Франківському міському клінічному перинатальному центрі за угодою працює діловод РАЦСу.

Щоб отримати свідоцтво про народження дитини одному з подружжя необхідно подати такі документи: заяву, оригінал та копію паспортів, оригінал та копію свідоцтва про шлюб та медичне свідоцтво про народження.

«Якщо у батьків різні прізвища, то потрібна присутність двох батьків. Для цього батьками пишеться окрема заява на присвоєння дитині прізвища,- зазначає діловод міського відділу РАЦСу Віталія Федик. - Якщо ж йдеться про визнання батьківства, то, знову ж таки, необхідно батькам прийти удвох, щоб подати потрібні документи. Свідоцтво про народження малюка також забиратимуть удвох». 

Для реєстрації новонародженої дитини одинокій матері необхідно подати дві заяви: заяву про реєстрацію народження та заяву матері про реєстрацію народження відповідно до ч. 1 ст.135 СКУ, а також паспорт та медичне свідоцтво про народження. 

Прийом документів про реєстрацію народження дитини здійснюють щовівторка, щосереди та щочетверга з 09.00 по 11.00 год., а видають свідоцтва з середи по п’ятницю з 09.00 до 11.00 год.

Тут також допомагають заповнити заяву для реєстрації малюка за місцем проживання, яку з необхідними документами батьки подаватимуть до РАЦСу. Для цього потрібно заяву про реєстрацію, паспорти батьків, свідоцтво про народження дитини, квитанцію про сплату адміністративного збору та копію витягу про реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до ч. 1 ст. 135 СК України ( для одиноких матерів).