«Свобода» пікетувала аграрний комітет ВР проти ухвалення закону про обіг земель


У середу, 2 жовтня українські націоналісти пікетували засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. Організатори пікету наголошують на неприпустимості ухвалення законопроєкту №2178 «Про внесення змін щодо деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільгосппризначення», який становить загрозу для національної безпеки України.

Представники ВО «Свобода» вирушили на засідання парламентського комітету, щоби донести до депутатів позицію націоналістів – пріоритетом є збереження української землі в руках української нації.

Виступаючи на засіданні аграрного комітету Ради, лідер «Свободи» Олег Тягнибок наголосив: «Поспішне чи з порушенням Конституції або Регламенту Верховної Ради запровадження ринку землі може призвести до непередбачуваних наслідків, зважаючи на ставлення українського суспільства до цієї теми. Тому звертаюся до народних депутатів: для того, щоби не підривати й так нестабільну внутрішню ситуацію в Україні, закликаю не поспішати, провести громадські слухання й відкидати усі законопроєкти, які можуть загрожувати національній безпеці України.

Враховуючи, що Україна перебуває в стані війни, загострювати ще й внутрішню ситуацію й збурювати суспільство – це може мати катастрофічні наслідки. Не слід зважати на забаганки будь-яких зовнішніх партнерів. У центрі має бути інтерес українського суспільства, українського селянина, українська перспектива».

Довідка: 14 жовтня 2019 року в Києві на свято Покрови на честь 77-річчя створення Української Повстанської Армії відбудеться традиційний Марш УПА «Захистимо українську землю!»