Свято французького кіно завітає до Палацу Потоцьких


Три дні, три фільми для дітей і три стрічки для дорослих.

Громадська організація «Парі-ІФ» спільно з комунальним підприємством «Простір Інноваційних Креацій «Палац» запрошують всіх на «Фестиваль французького кіно», який проходитиме 11, 12 та 13 жовтня на території Комплексу колишнього палацу Потоцьких в Івано-Франківську.

Дійство відбудеться за підтримки Івано-Франківської міської ради та Французького інституту в Україні.

Що саме зможуть побачити франківці, сьогодні на пресконференції журналістам розповіли міський голова Руслан Марцінків, директор ГО «Парі-ІФ» Сергій Єрьомін та директор КП ПІК «Палац» Володимир Гайдар.

«Ми тішимося, що палац Потоцьких стає місцем проведення різнопланових заходів. Зокрема, показ фільмів вже став доброю палацовою традицією і цього разу тут можна буде познайомитися із французьким кінематографом», – зауважив очільник Івано-Франківська.

За словами директора ГО «Парі-ІФ» Сергія Єрьоміна, у французькому кіно бувають непрості фільми, але для цього фестивалю були обрані легкі, розважальні стрічки. Всі вони мовою оригіналу, але матимуть українські субтитри.

У програмі:

1. Три повнометражні мультфільми для дітей (починаючи з 17.00 год.):

  •  «Кіт рабина» / «Le chat du rabbin»
  •  «Моя мамо у Америці» / «Ma maman est en Amérique»
  •  «Острів Чорного Мору» / «L'île de Black Mor»

2. Три фільми для дорослих (починаючи з 19.00 год.):

  • «Вікторія» / «Victoria»
  • «Закон джунглів» / «La loi de la jungle»
  • «Королева Монтрею» / «Queen of Montreuil»

Крім того, з 15.00 год., перед кожним показом, всі бажаючі можуть навчитися грати у французьку гру ПЕТАНК під керівництвом членів Першого прикарпатського петанк-клубу "Чугайстер"!