Свято національних культур провели в франківському університеті


У рамках відзначення Міжнародного дня культури (15 квітня), в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу провели свято національних культур.
Ця подія не могла оминути університет, адже тут навчаються одні з найкращих студентів не лише України, а й з усього світу. На сьогодні в ІФНТУНГ здобувають освіту понад 500 студентів з 42 країн Європи, Азії, Африки, які є носіями своєї культури та традицій.

Ініціатор заходу ─ Альбустанджі Ахмад (Йорданія) ─ президент Студентського парламенту іноземних студентів. Ахмад зазначив, що проведення таких заходів є надзвичайно важливим, оскільки вони допомагають студентам різних країн обмінюватися традиціями, досвідом, інтересами та ідеями.

Основна мета проведення заходу не тільки знайомство з культурою різних країн, але й спілкування студентів, нові знання та враження. Потрібно жити не лише в рамках своєї культури, а й вміти будувати дружні відносини з представниками різних національностей.

Під час заходу студенти за допомогою пісень, музики, танців, колоритних національних костюмів, страв національної кухні показали присутнім унікальну мистецьку складову іноземних країн. Це дало змогу відчути себе частиною іншої нації, поринути в іншу культуру та традиції.