Сильний вітер: чого не можна робити автомобілісту


Весняна погода сповнена сюрпризів, але ж сильного вітру автомобілісти точно не бояться. А дарма.

Здавалося б, в теплому затишному салоні нам не страшний някий “вітруган” – але ця впевненість оманлива, пише Аuto.24tv.ua.

Вітер – сувора сила, в деяких випадках здатна покотити автомобіль, наче м'ячик. На щастя, подібні урагани в Україні – велика рідкість, але тим не менш, нашому брату автомобілісту варто очікувати від вітру найсерйозніших неприємностей.

Вітер небезпечний не сам по собі, а тим, що може кинути на машину що-небудь важке – аж до величезного білборда або газетного кіоску. Не кажучи вже про дерева, які в деяких містах падають просто масово.


Тому в сильний вітер автомобіліст повинен дотримуватися кількох простих правил:

  • не паркуватися поблизу великих рекламних щитів
  • не паркуватися у дворах старої забудови, де багато захаращених балконів з кустарним склінням, навісами, антенами, супутниковими тарілками
  • уникати руху по вулицях, засадженим старими деревами, в першу чергу – з великими кронами
  • в разі потрапляння вашої машини в зону обвалу дерева або елементів будівель зберігайте спокій. Не прагніть цієї ж секунди і за всяку ціну покинути територію, озирніться, чи не спровокуєте ви таким чином ДТП. Якщо на вашу машину падає дерево або стовп, пригніться в салоні до рівня подушки сидіння, а то й нижче, адже важкий ствол здатний сильно зім'яти дах сучасноого легковика.