Сильний вітер знеструмив на Прикарпатті 14 населених пунктів


Пориви вітру спричинили поодинокі вимкнення електромереж на Івано-Франківщині.

Станом на 15:00 внаслідок негоди без електроенергії залишаються 14 населених пунктів повністю та 4 частково у Галицькому, Долинському, Тисменицькому, Тлумацькому, Рогатинському та Коломийському районах області. Про це повідомляє Прикарпаттяобленерго.

Найпоширенішою причиною аварій є обриви на лініях електропередачі, що стаються через повалені гілки чи дерева. На місцях аварій з початку робочого дня у посиленому режимі працюють бригади енергетиків, щоб в найкоротші терміни повернути світло своїм споживачам.
В АТ «Прикарпаттяобленерго» повідомляють, що серйозної шкоди вітер не завдав, і оскільки в компанії були готові до негоди, наявні вимкнення будуть ліквідовані до кінця доби. Проте, пориви вітру не слабшають, тому можливі нові пошкодження та знеструмлення.

Енергетики просять з розумінням ставитись до можливих вимкнень. Про причини знеструмлень та час їх ліквідації можна дізнатись на сайті обленерго, внизу стартової сторінки, обравши свій населений пункт на карті вимкнень та за номером телефону 0 800 50 40 20.