Синоптик розповіла, які області на вихідних “відпочинуть” від опадів


У суботу й неділю на території України, крім заходу та сходу, очікуються дощі. Температура повітря становитиме 25-30 градусів тепла, на півдні та сході - до +34.

Про це повідомила у Facebook синоптик Наталка Діденко.

"Центральні області, Сумщина, Чернігівщина, Харківщина, південь (але не південний схід) - короткочасні дощі, грози, місцями сильні зливи, град та шквалисте посилення вітру. Захід може передихнути - без істотних опадів, лише подекуди локальних трохи дощів. Луганщина, Донеччина, більшість Запоріжжя - сухо, сонячно, спекотно. Житомирщина - без істотних опадів. Київщина - місцями локальні дощі, гроза, 50/50", - зазначила вона.

За словами Діденко, увечері в суботу на Вінниччині, у південних районах Кіровоградської області, в Криму, на Одещині та частині Миколаївщини - сильні зливи та шквали.

Температура повітря 16 червня найнижча на заході - 23-27 градусів тепла. Загалом 25-30 градусів. На півдні та сході - 28-34 градусів тепла.

У неділю, за даними синоптика, температура повітря становитиме 25-30 градусів, 30-34 "підуть з південного сходу".

"На заході, у Житомирській, Київській, Чернігівській, Вінницькій, Черкаській областях, районах Кропивницького, на Одещині та в Криму - грозові дощі, ймовірні локальні зливи, град та шквалисте посилення вітру. На сході, у Сумській області, на Полтавщині, в районах Дніпра, на Миколаївщині, Херсонщині та Запоріжжі - переважно без опадів", - зазначила Діденко.

За словами синоптика, у Києві у суботу переважатиме сонце, "ймовірність локальних періодичних грозових дощів десь 40-50 відсотків". У неділю в столиці ймовірність дощів збільшиться. Температура повітря вихідними в Києві 27-28 градусів, додала вона.