Ситуація на ринку праці в Івано-Франківській області: які спеціальності користуються попитом


Знайти роботу в Івано-Франківську сьогодні цілком реально. Ринок праці стабільно рясніє пропозиціями, однак не всі спеціальності затребувані. Цю ж ситуацію підтверджує і портал пошуку роботи.

Свіжі вакансії в Івано-Франківську можна відслідкувати на сайті jobs.ua. Також варто орієнтуватися і на рейтинг затребуваних спеціальностей, в якому відображені найактуальніші пропозиції міста.

Цікава тенденція ринку праці

Пошук роботи – це ситуація, з якою сьогодні стикається буквально кожен другий українець. Хтось підшукує собі місце після скорочення або хоче змінити вид діяльності, також намагаються влаштуватися випускники навчальних закладів. Все це в сумі сприяє формуванню стійкої тенденції стабільного попиту серед претендентів.

Вона зберігається як в цілому по Україні, так і характерна для міста Івано-Франківська. Тут теж постійно спостерігається високий попит на працевлаштування. Однак нарівні з цим зберігається і дефіцит фахівців певних галузей.

Топ популярних посад

Івано-Франківськ – один з обласних центрів у Західній Україні. Як і в будь-якому місті, тут є багато можливостей для працевлаштування. Наприклад, серед найбільш затребуваних в наші дні фахівців можна відзначити:

  1. Менеджери. Потрібні співробітники в основному в магазини або салони. Притому шукають менеджерів різних напрямків: з підбору персоналу, продажу та ін.
  2. Продавці-консультанти. Через те, що торгівля активно розвивається як в офлайн, так і в онлайн-форматі, спостерігається нестача кадрів у цій галузі.
  3. Працівники сфери краси. Косметологи, майстри нігтьового сервісу, перукарі і візажисти – ці професії стабільно затребувані протягом останніх років, і можна прогнозувати їхню актуальність у майбутньому.
  4. Працівники в сфері обслуговування, громадського харчування, тимчасового розміщення. У ресторани, кафе та готелі також регулярно потрібні співробітники. Спостерігається брак молодшого медперсоналу в поліклініках і лікарнях.
  5. Працівники у сфері благоустрою та озеленення. Особливо затребувані екологи, ландшафтні дизайнери та різноробочі в комунальну галузь.

Цікавою тенденцією є й те, що на сьогоднішній день значно зросла затребуваність у віддалених співробітниках. Фріланс зручний для роботодавців можливістю уникати сплати податків, організації трудової діяльності. Для самих же здобувачів такий формат співпраці теж один з найбільш привабливих. Оскільки можна не тільки будувати власний графік зайнятості, а й виконувати роботу вдома. Приваблює у фрілансі і можливість заробітку «без стелі», що дозволяє не залежати від ставки, а за бажання отримувати високий дохід.

 Однак нарівні з популярністю фріланса зберігається попит і на «звичайні» професії. Актуальні оголошення можна відстежити на порталі пошуку роботи Jobs.ua.