Табачник розбиратиметься зі студентами разом з МВС та Мінюстом


Міністр освіти й науки Дмитро Табачник підписав наказ про створення спільної комісії трьох міністерств, представників студентського самоврядування та громадськості для розгляду звернення студентів щодо здійснення на них тиску за участь в акціях протесту

Дмитро Табачник підписав наказ щодо утворення спільної комісії Міносвіти, МВС та Мінюсту із залученням представників студентського самоврядування для розгляду звернень студентів стосовно здійснення на них тиску за участь в акціях протесту, зазначається в повідомленні прес-служби Міносвіти, повідомляє Еспресо.tv.

Відповідно до наказу, спільна комісія розглядатиме звернення студентів стосовно здійснення на них тиску за участь в акціях протесту, а також відповідні повідомлення на гарячі телефонні лінії при міністерствах. Вона також здійснюватиме щоденний моніторинг таких звернень і повідомлень, організовуватиме перевірку фактів, викладених у них, а при виявленні порушень негайно вживатиме заходів щодо їх усунення.

До спільної комісії увійшли представники МОН, МВС, Мін’юсту, Всеукраїнської студентської ради, Студентської ради Києва, громадської організації "Асоціація керівників органів студентського самоврядування м. Києва", студентського парламенту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Студентської координаційної ради.

Нагадаємо, під час акції протесту українців, які вийшли на мітинг на підтримку євроінтеграції, до мітингувальників також приєдналися студенти. Після цього від керівництва вишів влада почала вимагати списки тих, хто був на Євромайдані.