TEDxIvanoFrankivsk: Мотивуючі фрази від мандрівниці Ганни Бурлаки


Минулої суботи, 15 червня в приміщенні університету Короля Данила проходила ювілейна, п'ята конференція TEDxIvanoFrankivsk 2019.

Нагадаємо, TEDx - щорічні конференції, які проходять по всьому світу і присвячені "ідеям, які варті поширення". В Україні перша конференція пройшла у 2009 році. Франківськ перейняв естафету у 2013 році. Цьогоріч 12 успішних спікерів розповідали «Іншу сторону» свого життя.

Серед них - тревел-блогерка та тревел-консультантка Ганна Бурлака. Мандрівниця об’їхала 61 країну та була на п’яти континентах. На конференції дівчина поділилась своїм досвідом і мотивацією для тих, хто хоче подорожувати і пізнавати світ, інформує Бліц-Інфо.

«Коли мені було 24  мій світ був зациклений між двома важливими речима – робота та дім. Вранці ми прокидаємось, йдемо на роботу, а потім додому. Наступного ранку все повторюється. Більшість людей будує своє життя навколо таких ланок: університет – робота – весілля – ремонт – машина – дім. Згідно з опитуваннями більшість людей відчувають себе щасливими, якщо у них  присутня кожна ланка. Якщо поставити питання про реалізацію в іншому контексті, тобто що б  ви хотіли робити, якби це приносило б вам щастя, то 86% людей скажуть -  займались чимось іншим ніж те, що роблять зараз. І тоді я подумала, що до цих ланок можна додати те, чого я хочу зараз найбільше – пригоди і подорожі. І я додала»,- ділиться Бурлака.

Дівчина звільнилась з перспективної роботи у великій компанії і об’їздила Балкани. Каже, було страшно втрачати щось стабільне, але коли зробила - зрозуміла  три речі:

  • Подорожувати дівчині самій взагалі не страшно, страшно наважитись, але коли ти наважуєшся – отримуєш безцінний досвід і емоції.
  • Люди навколо дуже добрі, всі без виключення хочуть допомогти.
  • Коли ти подорожуєш, то гроші закінчуються швидше, ніж коли ти ходиш на роботу щодня.

Читайте також: В Івано-Франківську стартувала п'ята конференція TEDxIvanoFrankivsk

У мандрівниці були два варіанти виходу із ситуації з грошима - підвищити доходи, або знизити витрати. Як кар’єристка, якій пророчили велике майбутнє, дівчина зробила і те й інше. Знайшла нову роботу у Бельгії разом з якою отримала річну шенгенську візу. За цей час вона відвідала 20 країн Європи, використовуючи лише свої вихідні, святкові дні, відгули та відпустку.

«Цей підхід назавжди змінив моє життя. Тепер він виглядає так: університет - робота - подорожі – робота – подорожі – весілля – весільна подорож – робота – ремонт – подорожі під час ремонту – робота  - машина – ще більше подорожей завдяки машині – робота і так далі. Я змінювала місце проживання, але завжди поверталась в Україну, бо хочу розвивати саме її, а не вже розвинену Бельгію чи Німеччину», - наголошує Бурлака.

Наостанок мандрівниця поділилась зі слухачами висновками та порадами, які зробила впродовж своїх подорожей.

  1. Коли ми не знаємо, що попереду – ми боїмося. Якщо ми боїмося і робимо, то дізнаємось щось нове, а значить ростемо.
  2. Робота ніяк не впливає на подорожі, а подорожі дуже сильно впливають на роботу.
  3. Коли подорожуємо - стаємо більш адаптивними до змін і до того що нас лякало, ми швидше приймаємо рішення, стаємо більш толерантними до інших народів.
  4. Мандри - бездонний колодязь знань.
  5. Якщо ми їдемо у подорож з друзями, родичами чи коханими, то вчимось ще більше цінувати час.
  6. Не обов’язково насправді все кидати і їхати в подорож, але обов’язково робити по життю те, що допоможе розвиватись і дасть можливість для  реалізації.
  7. Варто поїхати в кілька самостійних подорожей, щоб прокачати "м’яз планування".
  8. Страшно всім і завжди, але лячно не весь шлях який ми вибираємо, а лише перші кроки.
  9. Їдьте в подорожі й не бійтеся, що не знаєте мови.
  10. Якщо здається, що не має з ким їхати, все одно їдьте в подорож, тому що так ви знайдете друзів у всьому світі.
  11. Їдьте у недалекі подорожі, якщо вам бракує грошей.
  12. У поїздках оточуйте себе людьми, які підтримують ваше прагнення і з якими ви розвиваєтесь і дурачитесь, бо сміх допомагає подолати стрес, який очікує кожного у новій країні.
  13. Не потрібно їхати в подорож, щоб знайти себе. Не факт, що це станеться. Але для того, аби це зрозуміти, варто поїхати в подорож.

Фото зі сторінки TEDxIvanoFrankivsk.

Читайте нас в FacebookTelegramInstagram та TwitterТільки найважливіші новини!