Телеканал з Нідерландів зніматиме фільми про Карпати


Нішевий «повільний» телеканал з Нідерландів зніматиме на Івано-Франківщині фільм про красу українських Карпат.

Команда планує відзняти 7 серій про краєвиди Карпат: гори, озера, водоспади. Також заплановано випустити 24 листівки з фотографіями гір. Про це йдеться у відеоанонсі каналу Silence TV, пише Збруч

Як каже ведуча в анонсі, одного разу команда каналу замислилася над тим, де розташований центр Європи. Виявилося – в українських Карпатах, проте про ці місця майже немає фільмів, тож у Silence TV вирішили зробити власний.

«Ми почали шукати фільми про Карпати та фотознімки; їх виявилося доволі мало, але достатньо для того, аби закохатися у цей край. Були навіть здивовані, чому про Карпати, де безліч унікальних пам’яток природи, історії та культури, так мало фільмів. Тож у нас виникла божевільна ідея зняти фільм про українські Карпати.

Наш мозок увібрав у себе все, що ми дізналися про карпатські пейзажі: вкриті снігом гори, озера з прозорою водою, водоспади та химерні скелі дивної форми. Тож не було сумніву, що це має бути чудовий фільм, і ми впевнені, що готові його зробити», – розповіла ведуча нідерландського каналу.

Silence TV – представник «повільних» телеканалів, тобто таких, що пропонують абсолютно інакший від звичного контент: фільми про природу, подорожі на інші континенти, хобі людей з різних куточків світу тощо. Тут немає агресивного контенту та поганих новин, а відео інформативні та водночас впливають на почуття і відчуття глядачів.

Наразі канал не є надто популярним у мережі, з’явився він у січні минулого року.

«Повільне» телебачення виникло у Норвегії, де почали транслювати довгі відео про специфічні заняття – наприклад, риболовлю або поїздку потягом. Такі відео допомагають розслабити нервову систему та краще зосередитися, сприяють медитативним процесам.