Телеведуча, яка поборола рак, запустила благодійний проект на підтримку людей з онко


Відома українська телеведуча Яніна Соколова запустила автобіографчний проект про те, як вона поборола рак.

Про це вона написала у своєму Facebook, пише Українська Правда Життя.

Телеведуча каже, 7 місяців тому у неї діагностували рак і за цей час їй вдалося цю хворобу побороти.

"Поки суспільство обсмоктувало скандальний ефір з Приходько у листопаді, який ми записали заздалегідь, я лежала у реанімаціі, під"єднана до апаратів, нашпигана катетарами по всьому тілу і з дірками у животі.

За цей час я пережила 30 променевих терапій і 4 курси хіміотерапіі, як наслідок, я втратила волосся, брови, вії, у мені мінус пару органів, але величезна любов у серці", – пише Соколова.

Аби допомогти онкохворим людям усвідомити цінність свого життя і допомогти почати боротися за нього, жінка спільно з іншими селебрітіс, запустила благодійний проект "Я. Ніна".

Проект включатиме в себе книгу про те, як успішна жінка пережила найдраматичніший період свого життя, повнометражний фільм, кліп та пісню на саундтрек до фільму від гурту "Друга ріка".

Над драматичним фільмом працюватимуть сценарист Ольга Куровець, режисер Володимир Харченко-Куликовський, продюсерка Олеся Кореженевська, оператор Сергій Михальчук, друга режисерка Яніна Кучер та скрипт-лікар Володимир Громов.

Одну з головний ролей у стрічці – чоловіка головної героїні – зіграє фронтмен гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин

Зйомки ключових епізодів заплановані на період 12-20 липня на Одеському Міжнародному Кінофестивалі.Крім того, проект підтримує закон про доступ до медичного канабісу, паліативну допомогу, розвиток мережі служб паліативної допомоги та профілактичні дослідження з онко.

Для першого препродакшину та першого тижня зйомок треба зібрати 4 мільйони гривень, тому проект запустив збір коштів та благодійний аукціон. 

Бажаючі фондувати у стрічку можуть придбати щось із сувенірної продукції, місце для свого прізвища у титрах фільму, місце у титрах для імен рідних, яких забрав рак, день на знімальному майданчику, тощо. 

Проект також підтримують Національний інститут раку, Міністерство охорони здоров'я, Одеський Міжнародний Кінофестиваль та Міжнародний фонд "Відродження".