Тепломережі франківських будинків готують до опалювального сезону


В Івано-Франківську внутрішньобудинкові мережі теплопостачання почали готувати до наступного опалювального сезону.

У будинках, управителем яких є комунальне підприємство “Муніципальна інвестиційна управляюча компанія”, роботи здійснює КП “Івано-Франківськтеплокомуненерго”, з яким підписано відповідний договір, йдеться на сайті КП “МІУК”.

Головний інженер КП “МІУК” Ярослав Баб`як розповів, що мешканці після закінчення опалювального сезону повідомляють про поломки. Є потреб замінити аварійні ділянки у тепломережах, де були пориви та встановлені тимчасові хомути для локалізації місця витоку.

“У міжопалювальний сезон комунальники здійснюють обстеження та зварювання проблемних ділянок. Щотижня звітують про виконану роботу”, – прокоментував він.

Станом на 7 травня вже виконано роботи за 16 адресами, зокрема, дефекти усували на вулицях Незалежності, 103, Набережна, 12, Новгородська, 7, Довга, 47. Загалом у списку вже є понад 80 адрес, де потрібно провести ремонт. Їхня кількість може збільшитися.

Аварійні роботи виконуються в межах коштів з утримання будинків без додаткових нарахувань. Роботи з капітального ремонту чи заміни теплових будинкових мереж проводяться на умовах співфінансування згідно рішення загальних зборів мешканців будинку.