Тепловики перевіряють будинкові мережі. Франківців просять повідомляти про проблеми


З липня поточного року розпочалися гідравлічні випробування внутрішньо-будинкових мереж багатоквартирних житлових будинків на щільність та міцність.

Згідно затвердженого графіку здачі будинкових систем в теплових районах міста розпочалися зазначені роботи. Повідомлення про проведення гідравлічних випробувань внутрішньо-будинкових систем заздалегідь вивішуються управителями багатоквартирних житлових будинків. У вказані дні та години проведення випробувань мешканцям квартир необхідно обов’язково бути вдома і слідкувати чи не виявилися пориви внутрішньо-квартирних мереж та приладів обігріву квартир (ребер батарей).

У разі виявлення пориву слід негайно телефонувати на Аварійно-диспетчерську службу підприємства за телефоном 15-82, 56-47-82 і повідомити про виникнення аварійної ситуації. 

Бригада спеціалістів підприємства, що здійснюють гідравлічні випробування, в стислий час прибуде за викликом, відключить будинок від мережі випробування і виконає всі необхідні роботи. Після цього випробувальні роботи щодо цього будинку будуть відновлені. За позитивними результами випробування складається Акт готовності внутрішньо-будинкової мережі даного будинку, який засвідчують підписами представників Теплової інспекції ДМП «ІФТКЕ», майстра теплової дільниці та представника управляючої компанії будинку.

На сьогодні випробування на міцність і щільність успішно пройшли 45 багатоквартирних житлових будинки. 

Слід нагадати власникам квартир, що разом із представниками управителів житлового фонду варто заздалегідь провести обстеження внутрішньо-будинкових мереж: підвальних розгалужень, стояків на предмет необхідності їх заміни. 

Також кожному власнику квартири необхідно ретельно оглянути стан приладів опалення та підводів до них. Вже перші ознаки проявів іржі свідчать, що в цих місцях під час зими може мати місце порив і витікання під тиском гарячого теплоносія з усіма негативними наслідками як для власника квартири, так і для сусідів, що проживають поверхами нижче. Тому не варто зволікати із заміною небезпечних ділянок систем теплозабезпечення квартир. Час для цього поки що є.

Весь комплекс робіт спеціалісти Аварійно-диспетчерської служби ДМП «ІФТКЕ» виконують відповідно до заявок управителів багатоквартирних житлових будинків із відповідною дольовою участю оплати як з боку самого управителя, так і з боку мешканців.