Тернопільська облрада ліквідувала ОДА


Тернопільська облрада припинила дію свого ж рішення про делегування окремих повноважень обласної державної адміністрації, тим самим ліквідувавши ОДА.

Як повідомили «Коментарям» у Тернопільській облраді, відповідне рішення було прийнято сьогодні на сесії облради.

Голова облради Василь Хоменець скликав сесію на вимогу представників фракцій ВО «Свободи», «Української народної партії» і «Нашої України».

Виступаючі депутати висловили обурення діями керівників ОДА, зокрема, їх незадовільною роботою щодо реалізації делегованих повноважень.

За словами депутата облради Юрія Лазаренка, також на сесії було прийнято рішення про створення виконкому Тернопільської облради, передає «Львівський портал».

Крім того, Тернопільська облрада закликала органи влади керуватися у своїй діяльності виключно Конституцією та законами України і не підкорятися «антиконституційним указам» Президента Віктора Януковича.

Також депутати підтримали законопроект народного депутата Сергія Міщенка про ліквідацію спецпідрозділу «Беркут».

Нагадаємо, Тернопільська область була єдиним регіоном України, який не прийняв обласний бюджет на поточний рік. Причиною тому послужило блокування роботи облради з боку окремих депутатів.

Тільки в кінці жовтня Тернопільська облрада змогла зібратися на сесію і прийняти бюджет на 2013 рік із запізненням на 10 місяців.