Тетяна Терсенова- Заводовська: «Моделями стають одиниці, а красунею може бути кожна»


Модельне агентство «Ювента» відоме як на теренах Прикарпаття, так і далеко за його межами, цьогоріч відзначає своє чотирнадцятиліття. Як все починалось, що змінилось за ці роки – про це і не тільки, розмова з засновницею і керівником агентства Тетяною Терсеновою-Заводовською

 - За освітою Ви медик, розкажіть, як прийшли в модельний бізнес? Як все розпочиналось?

- Все вийшло абсолютно логічно. Бабуся була медиком, а мама модельєром- конструктором (не плутати з дизайнером), ось я, відпрацювавши 26 років лікарем, відкрила модельне агентство. Це теж не випадково, мама працювала головним інженером швейної фабрики, і відповідно я брала участь в усіх показах з п'яти років. Так було до 36. В принципі, спочатку я відкривала школу краси, що б навчити дівчат того, на що вдома часу не вистачає, а в школі не вчать. Це мистецтво доглядати за собою, вміти красиво рухатися, знати правила етикету, навчитися грамотно робити макіяж. Вже в процесі роботи, дивлячись скільки красунь у нас на Прикарпатті, ми виділили окрему лінію - модельне агентство.

- Чому саме «Ювента»?

- Ювента - давньоримська богиня вічної краси та молодості. Саме цим ми й займаємося - вчимо максимально продовжити свою молодість і підкреслити природню красу. - Ученицями школи можуть стати дівчатка віком від чотирьох років. Дітям говорять що вони моделі, красуні, принцеси… доповнюючи все це стильним одягом, вишуканим макіяжем та зачіскою.

- Чи не призводить це до розвитку манії величі в подальшому, або навпаки – великих розчарувань?

- Які розчарування? Ми з самого початку націлюємо своїх вихованок на те, що моделями стають одиниці, а от красунею може стати кожна. Краса дівчини, це не антропометричні дані і симпатичне обличчя, це набагато більше. Це гармонія і симбіоз розуму, краси, духовної наповненості, інтелекту і т. д. Ми прагнемо розвивати саме ці якості, формувати гармонійну і самодостатню особистість.

- Якими проектами з моменту заснування агенції можете похвалитися? З ким зараз співпрацює «Ювента»?

- Цими роками було реалізовано дуже багато проектів. Починаючи від конкурсів краси, мюзиклів. На даний момент, випробування часом витримали "Франківський подіум", фестиваль перукарського мистецтва "Золотий Їжак", благодійна шоу- програма "Краплинка серця дітям". Співпрацюємо з модельними агентствами усього світу, починаючи від Нью-Йорка, закінчуючи Токіо і Сеулом.

- Що віднесете до найбільших здобутків агенції?

- Досягнення агентства за 14 років перерахувати дуже складно, точніше буде дуже довго. Маленькі діти на різних конкурсах привезли більше 18 нагород, я маю на увазі перші і другі місця. Старші дівчатка 1, 2,3, і нарешті Міс Україна – Анна Заячківська. 2 рази ми представляли Україну на суто модельних світових першостях: 1 Віце міс у Тунісі, Міс Арузе в Японії, ми на обкладинках найкрутіших світових глянцевих журналів.1 місце на всесвітньому фестивалі у Франції " Музика без кордонів ". 1 місце на Україні по лінії Еліт Модел Лук. Наші випускниці працюють у кращих будинках моди світу: Діор, Шанель, Армані, Валентино, ставали особами найвідоміших світових брендів. Знімаються в кліпах знаменитих співаків. Наші випускниці викладають дефіле в інших містах, і навіть у Лондоні. Ой, можна багато розповідати .

- Наскільки сильна конкуренція між дівчатами? Як нейтралізуєте напругу в середині колективу?

- Конкуренція звичайно є, але в цій конкуренції перемагають не красиві, а "бджілки- трудівниці" з сильним характером. Модельний бізнес жорстокий, і те, що пробачать вдома, за кордоном присікається відразу. Якщо нема харизми, і ти не вмієш себе презентувати, то май хоч сім п'ядей у ​​лобі, на тебе ніхто уваги не зверне. Ми зі свого боку даємо всі необхідні знання, але є дівчатка, які вважають, що вони розумніші і чинять так, як їм хочеться. Результат - образи, сльози ... Ті, кому розуму вистачає, виправляють помилки, переступають через своє его, йдуть дальше, і у них все виходить. - Ви завжди виглядаєте неперевершено, в чому секрет? Чи є і у Вас еталон краси? - Як виглядає жінка залежить від безлічі факторів: генетика, вміння стежити за собою, почуття смаку, і звичайно позитивна атмосфера в будинку. Якщо жінка знає, що вона кохана, вона завжди буде неперевершеною. Еталонів краси у мене немає, але дуже люблю Софі Лорен.

- Дивлячись на франківчанок, як за 5-ти бальною шкалою оціните їхній зовнішній вигляд?

- Середній бал 3. Дорого - не означає стильно, яскраво і помітно - не означає, що модно. Мода - це регульована епідемія і модно те, що тобі йде. Одяг носить в собі 3 функції: прикрити наготу, зігріти наше тіло і наші недоліки перетворити на наші переваги. Найважливіше - акуратність. Іноді маленька деталь може зруйнувати цілісність образу. - Чи бували випадки, коли запрошували до школи «людину з вулиці»? Звичайно, якщо побачу дівчинку у якої явний потенціал, підходжу і запрошую. До речі, саме ті, кого я запросила на вулиці, успішно працюють за кордоном.

- Останнім часом збільшилась кількість чоловіків-моделей. Яка тенденція в «Ювенті»?

- Хлопців у нас багато, аж 22, але в основному студенти-іноземці.

- Які перспективи модельної кар’єри? Ви слідкуєте за подальшою долею своїх учениць?

- У всьому світі "модель" - це дуже престижно! У нас багато батьків скептично ставляться до цієї професії, але ті кому пощастило і їх дочки працюють за кордоном, абсолютно змінили свою думку і часто дякують, що їм надали такий шанс. Модельний вік дуже короткий. Хороші, розумні і працьовиті дівчатка домагаються значних успіхів: крім того, що заробляють прекрасні гроші, за пару років примудряються вивчити декілька мов, і побачити світ, поспілкуватися з великими акторами, модельєрами, режисерами, з людьми на яких ми з благоговінням дивимося па телевізору. Наприклад, п’ять моїх випускниць одночасно працювали в Парижі і всі були запрошені на День народження Діти фон Тіз, де були присутні Квентін Тарантіно, Кайлі Міноуг та ін. Хочу зазначити, що всі вони паралельно з роботою, отримали вищу освіту.

- Від чого застерігаєте своїх учениць? Яких помилок дівчата допускаються найчастіше?

- Застерігаю завжди від "зіркової хвороби”. У багатьох «зірковість» просто зашкалює. З цим боротися практично неможливо, їх життя вчить. Основна помилка - це прагнення бути схожою на когось, як наслідок - втрачається власна індивідуальність.

- Назвіть три найважливіші риси професійної моделі. Що все ж таки важливіше: природні дані чи наполеглива щоденна праця над собою?

- Модельні параметри, харизма і працьовитість – ось три кити успіху. Найголовніше, це титанічна праця і не треба думати, що достатньо мати довгі ноги і симпатичне обличчя. Модель - це праця, це дієта, це вміння відмовитися від цілої купи спокус, а це витримують не всі.

- В чому порекомендуєте зустріти рік Коня? Що обов’язково повинно бути в гардеробі модниці наступного 2014 року?

- Талісманом прийдешнього року є Синій дерев'яний Кінь, тому бажано зустріти його в синьому. Молоденькі дівчата можуть дозволити собі ексклюзивну дерев'яну біжутерію, а жінкам старшим рекомендовано прикраси з дорогоцінних металів, найкраще з білого золота. Кінь дуже любить, коли його прикрашають.)) Щодо гардеробу, то це мають бути комфортні речі, саме ті, в яких Ви відчуваєте себе королевою!

- Що цього річ проситимете в Діда Мороза? Що побажаєте читачам у новому 2014 році?

- Як завжди буду просити здоров'я, рідним і близьким. Хочу, що б всі були щасливі!! Читачам бажаю, що б разом зі Змією відповзло все погане, а Кінь приніс нам гармонію та радість.

Розмовляла Галина Бородайкевич,

​спеціально для "Бліц-Інфо"