ТОП-10 надихаючих фільмів про сильних жінок


Жіноче свято – прекрасний весняний день та можливість отримати квіти, подарунки та присвятити час жіночим штучкам.

Для тих, хто шукає натхнення, або хоче нагадати собі, що сила у нас самих, vlasno.info  підготувало підбірку кінострічок про амбітних, чарівних і незламних духом жінок. 

Століття Адалін (2015) 

Рейтинг: 7,6/10

Жанр: драма, мелодрама

У ролях: Блейк Лайвлі, Міхіл Хаушман, Кеті Бейкер, Гаррісон Форд та ін.

Як би ви почувалися, знаючи, що переживете коханого? Як би ви почувалися, знаючи, що ніколи не постарієте і переживете свою дитину? Забороняти собі зближуватися з людьми і постійно переїжджати з місця на місце, щоб ніхто не дізнався твій секрет - це надзвичайно складно. Але саме ця доля випала героїні.

Помста від кутюр (2015) 

Рейтинг: 7,2/10

Жанр: драма, комедія

У ролях: Кейт Уінслет, Джуді Девіс, Ліам Хемсворт, Хьюго Вівінг

Прекрасна дівчина з бездоганним відчуттям стилю повертається в рідну глушину. Місцеві жителі їй зовсім не раді, адже ще дитиною бідолаху звинуватили у вбивстві. Однак те, які чудові наряди вона шиє для городян, швидко змінює їх ставлення. Стильний фільм із запаморочливою Кейт Уінслет в головній ролі. 

Все ще Еліс (2014) 

Рейтинг: 7,5/10

Жанр: драма

У ролях: Джуліанна Мур, Алек Болдуін, Крістен Стюарт, Кейт Босворт, Сет Гілліам, Хантер Перріш, Ерін Дарк

Еліс Хауленд - відомий професор лінгвістики. У неї троє дорослих дітей і вона щаслива у шлюбі. Але все змінюється, коли одного разу вона розуміє, що забуває імена близьких, слова, справи через швидко прогресуючу хворобу Альцгеймера. "Оскар" за кращу жіночу роль. 

Кілька дівчат (2016) 

Рейтинг: 5,9/10

Жанр: драма 

В ролях: Лора Дерн, Крістен Стюарт, Мішель Вільямс, Лілі Гладстоун, Джеймс Легрос

Долі трьох дуже різних жінок перетинаються химерним чином в американському містечку. Одна марно намагається залагодити складну ситуацію на роботі, друга одержима ідеєю спорудження будинку, але не помічає, як її шлюб тріщить по швах, а третя раптом сильно прив'язується до дівчини, яка викладає юриспруденцію. У кожної своє життя, своя історія, але є дещо, що об'єднує їх усіх.

Посмішка Мони Лізи (2003) 

Рейтинг: 7,6/10

Жанр: бойовик

У ролях: Джулія Робертс, Дженніфер Ґудвін, Меггі Джилленхол, Кірстен Данст, Марша Ґей Гарден, Домінік Вест

1953 рік. В Америці йде боротьба жінок за свої права, і в цей час Кетрін Енн Уотсон, отримує місце викладача історії мистецтв у жіночому коледжі Уеллеслі. Однак серед керівництва та викладацького складу коледжу переважають патріархальні погляди на роль жінки у цьому світі.

Малена (2000) 

Рейтинг: 7,8/10

Жанр: драма, комедія, мелодрама

У ролях: Моніка Беллуччі

Йому було 13, коли він побачив її вперше. Малена - красуня-вдова, мана чоловіків і предмет заздрості жінок. Дружини розпускають про неї брудні плітки. Чоловіки переслідують її по п'ятах і марять нею.

Дружина доглядача зоопарку (2017) 

​Рейтинг: 6,9/10

Жанр: драма, історія, біографія

У ролях: Джессіка Честейн, Йохан Хелденберг, Даніель Брюль, Тімоті Редфорд

Цей фільм заснований на реальній історії подружжя Яна і Антоніни Жабинського, яким вдалося врятувати життя більш ніж 300 євреїв під час Другої світової війни. Ризикуючи власним життям, вони надавали укриття в Варшавському зоопарку людям, переслідуваним жахливим режимом. Антоніна - жінка зі сталевою силою волі, яка також пережила свою особисту трагедію.

Атомна блондинка (2017) 

​Рейтинг: 6,5/10

Жанр: трилер, бойовик, детектив

У ролях: Шарліз Терон, Джеймс Макевой, Едді Марсан, Джон Гудман, Тобі Джонс, Софія Бутелла

Агент британської розвідки Лоррейн Бротон не тільки розумна, небезпечна і здатна перемогти в рукопашному бою будь-якого чоловіка, але ще і з біса приваблива. Одна біда - всі близькі їй люди гинуть, адже на Лоррейн оголошено полювання. Щоб вийти з неї живою, вона об'єднується з агентом під прикриттям Девідом Персівалем. У шпигунських іграх можна очікувати будь-якого повороту.

Солдат Джейн (1997) 

Рейтинг: 7,2/10

Жанр: бойовик, драма

У ролях: Демі Мур, Вігго Мортенсен

Лейтенант військової розвідки Джордан О'Ніл отримує направлення на участь в елітній програмі сил спеціального призначення. Вона не знає, що вибір на неї впав не випадково. Сенатор від штату Техас Ліліан ДеХевен вирішила використати Джордан у своїй політичній грі. А Джордан, тим часом, з усіх сил намагається довести сильним чоловікам, що жінка - не завжди слабка стать.

Залізна леді (2011)

Рейтинг: 7/10

Жанр: драма

У ролях: Меріл Стріп, Джим Броудбент, Ентоні Хед, Роджер Аллам, Річард Е. Грант, Айейн Глен

Байопік про життя прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер. Фільм розповідає з моменту, коли вона зацікавилася політикою і до сьогоднішнього дня.