ТОП-15 прем'єр кіно та мультфільмів 2016 року


Star Wars, який вийшов на екрани минулого року, б'є всі рекорди касових зборів і продовжує транслюватись у 2016. З Різдва транслюють кіно, за яке Лео Ді Капріо пророкують довгоочікуваний "Оскар", і весь рік режисери та сценаристи обіцяють радувати кіноманів своїми новинками.

Кореспонденти Знай.ua зробили підбірку стрічок, виходу яких найбільше чекають поціновувачі кіно та анімації найближчим часом: "Панда Кунг Фу 3", "Льодовиковий період", продовження "У пошуках Немо", новий шедевр від Тіма Бартона та декілька фільмів про героїв популярних коміксів Marvel.

1. Легенда Г'ю Гласса

Прем'єра в Україні відбулася 7 січня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
Поворотець (The Revenant)

 

Історія про легендарного дослідника із експедиції по Дикому заходу, якого у 1823 року атакував ведмідь грізлі. Чоловіка покинули помирати із смертельним пораненням, проте мужність та сила духу допомагає йому видити крізь зраду друга, у боротьбі із індіанцями та природною стихією.

Читайте також: ТОП-10 зворушливих фільмів для вдалого вечора (відео)

Критики називають головною інтригою цього року, чи отримає Лео "Оскар" за кращу головну чоловічу роль у фільмі. З ним змагатимуться Метт Деймон ("Марсіанин"), Едді Редмейн ("Дівчина з Данії"), Майкл Фассбендер ("Стів Джобс") і Брайан Кренстон ("Трамбо"). На престижну премію його номінували вже п'ять разів, але премію весь час віддавали комусь іншому. Епопея із неприсудженою нагородою тягнеться ще з мугапопулярного кіношедевру "Титанік".

2. Джой

Очікувана прем'єра в Україні - 21 січня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
Джой

 

Американська драма від режисера Девіда О.Расселла із Дженніфер Лоуренс у головній ролі розповідає неймовірну історію домогосподарки, яка спромоглася стати успішною бізнес-леді. Сценарій писали по реальній історії Джой Мангано, матері-одиначки із Лонг-Айленду, яка винайшла самовіджимаючу чудо-швабру Miracle Mop, коли розчарувалась у звичайних.

3. Зоотрополіс

Очікувана прем'єра в Україні - 3 березня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
Зоотрополіс (Zootopia)

 

Анімаційний фільм розповідає про сучасний світ, який створили тварини. Лиса Ніка Уайлда звинувачують у злочині, в якому він не винен. Після втечі його переслідує коп-новобранець крольчиха Джуді Хопс. Через те, щоїх обох втягують у підступну змову, вони об'єднуються та, перед обличчям небезпеки, стають кращими друзями.

4. Панда Кунг Фу 3

Очікувана прем'єра в Україні - 17 березня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
Панда Кунг Фу 3

 

Китайські традиції на американський манер: можливо не все вірно з точки зору східної філософії, проте мультфільм давно став улюбленим як для дітей, так і для дорослих. Смішна Панда По у третій частині намагатиметься вирішити важку сімейну дилему: догодити обом своїм татам.

Читайте також: Художник намалював Star Wars в стилі Вінні Пуха (фото)

Також він побачить райський куточок - місце-сховок, де живуть всі медведі його виду, які вижили після імператорського тотального винищення, про яке йшлося у другій частині. На По чекає зустріч із представницею прекрасної статі - його названою нареченою.

5. Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості

Очікувана прем'єра в Україні - 24 березня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості (Batman v Superman: Dawn of Justice)

 

Фільм про супергероїв із коміксів про Бетмена, Супермена і Чудо-жінку видавництва DC Comics оповідатиме про протистояння улюблених героїв. Стрічка продовжує фільм "Людина зі сталі" та перезапускає франшизу про "Людину-Летючу мишу". Бетмена зіграє Бен Аффлек, а Супермена - Генрі Кавілл.

6. Перший месник: Громадянська війна

Очікувана прем'єра в Україні - 6 травня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
Перший месник: Громадянська війна (Captain America: Civil War)

 

Події попереднього фільму "Месники 2: Ера Альтрона" призвели до підпису міждержавного акту про регулювання діяльності супергероїв. Такий стан речей викликав негативні емоції серед Месників. Документ між країнами викликав розкол між супергероями. Для наведення порядку, Капітану Америці доводиться виступити проти своїх побратимів.

7. Люди Ікс: Апокаліпсис

Очікувана прем'єра в Україні - 19 травня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
Люди Ікс: Апокаліпсис (X-Men: Apocalypse)

 

Четверта частина улюбленого кіно і продовження "Люди Ікс: дні минулого майбутнього" розгорне тему любовного трикутника між Містик, Магнето і Звіром. Дії героїв світу Marvel відбуватимуться у 80-х роках.

Тим часом, людям загрожує серйозна небезпека: головний антигерой картини Апокаліпсис - Ен Сабах Нур, що є найлютішим ворогом мутантів. Він планує захопити панування не лише над ними, але і над усім світом.

8. Аліса в Задзеркаллі

Очікувана прем'єра в Україні - 26 травня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
Аліса в Задзеркаллі (Alice in Wonderland: Through the Looking Glass)

 

Продовження казкового фільму "Аліса в Країні чудес" від зіркового Тіма Бартона (анімаційні мюзікли "Труп нареченої", "Ніч перед різдвом") перенесе глядачів до Задзеркалля. Тут головні герої зустрінеться із Кроликом, Білою та Червоною королевами, шаленим Капелюшником. Також, з'являється абсолютно новий герой, якого звуть Час.

9. Черепашки-ніндзя 2

Очікувана прем'єра в Україні - 2 червня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
Черепашки-ніндзя 2 (Teenage Mutant Ninja Turtles 2)

 

Дії розгорнулись у мегаполісі Нью-Йорк. Головний антигерой Шредер знову намагається захопити місто, воїни-черепашки відбивають атаки злочинних угрупувань. Їхній гуру Сплінтер із мутантами-каратистами, які продовжують жити у каналізації, вигадують нові дотепні перешкоди злочинцям. Красуня-журналістка Ейпріл о'ніл також традиційно з'явиться у картині.

10. Варкрафт

Очікувана прем'єра в Україні - 9 червня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
Варкрафт (Warcraft)

 

Історія базується на сюжетних лініях популярної грі Warcraft. У кіно йтиметься про війну між Альянсом на чолі із Андуіном Лотаром та Ордою на чолі із Дуротаном на територіях Сзідного королівства Азерот. Ватажки докладуть всіх зусиль, щоб захистити свої народи. Так відбудеться перша зустріч орків та людей.

Читайте також: Найбільший призовий фонд кібертурніру - $3 млн

Ігровий Всесвіт, який став продуктом успішного маркетингу, і був використаний пізніше не лише у комп'ютерній грі, а і у настольних іграх, футболках та іншій сувенірній продукції, оповідає у стилі фентезі із елементами стімпанку та азіатської культури про світи Азерот, що включає чотири материка: Східні королівства (батьківщина людей), Калімдор (батьківщину ельфів), Нордскола і Пандарію. А також світи, такі як Дренор - батьківщину орків та Аргус - батьківщину дренеїв.

11. Ілюзія обману: Другий акт

Очікувана прем'єра в Україні - 9 червня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
Ілюзія обману: Другий акт (Now You See Me: The Second Act)

 

Дії продовження кіно про геніальних аферистів відбувається через три роки після подій першого фільму. Нащадок Артура Трейлера на ім'я Уолтер планує помсту "Чотирьом вершникам", оскільки через них Тресслер-старший втратив 140 мільйонів доларів.

"Ілюзія обману 2" - американський детективний трилер за участю Дейва Франка, Деніела Редкліффа, Марка Руффало, Джессі Айзенберга, Вуді Харрельсон, Моргана Фрімана, Ліззі Каплан та Майкла Кейна.

12. У пошуках Дорі

Очікувана прем'єра в Україні - 16 червня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
У пошуках Дорі

 

Нарешті улюблений мультфільм "У пошуках Немо" продовжила історія про кумедну рибку, яка весь час втрачала пам'ять та допомагала знайти Немо у попередніх частинах.

Цього разу Марвел розшукує батьків Дорі. Виявляється, що вона народилася у Каліфорнійському інституті біології моря, а уже потім її випустили до океану. Рибка буде намагатися боротися із тотальною амнезією, мріючи повністю позбутись цієї хвороби.

13. День незалежності 2

Очікувана прем'єра в Україні - 23 червня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
День незалежності 2 (Independence Day 2)

 

Іншопланетяни знову нападають на Землю, проте через двадцять років після подій попереднього фільму. Тепер істоти привезли найновітніші розробки зброї, тож люди мають терміново знайти спосіб впоратись із непроханими гостями.

Технології попередніх загарбників із інших світів допомагають людям, оскільки земні вчені навчились ними користуватись.

14. Льодовиковий період 5. Курс на зіткнення

Очікувана прем'єра в Україні - 14 липня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
Льодовиковий період 5

 

"Льодовиковий період" вже став справжнім серіалом повнометражних анімацій. Цього разу, невгамовна білка Скрат, яка без перестанку полює на горіх, потрапляє у відкритий космос, де йому доводиться стати творцем цілої Сонячної системи.

Через його маніпуляції на планету Земля прямує метеорит. Менні, Сід, Дієго та решта стада залишає оселі для пошуків нового будинку. На шляху на них чекають смішні пригоди та нові екзотичні друзі.

15. Таємне життя домашніх тварин

Очікувана прем'єра в Україні - 4 серпня

 

ТОП-15 прем'єр кіно та мультиплікації 2016 року
kinopoisk.ru
Таємне життя домашніх тварин

 

Життя маленького тер'єра на прізвисько Макс йде шкереберть, коли до його господаря забрідає ще один домашній улюбленець - дворовий песик Дюк. Вони мають перестати суперничати та об'єднатись, коли стає зрозуміло, що на перший погляд милий кролик Сніжок збирає звірячу армію покинутих - для помсти щасливим домашнім улюбленцям разом з їхніми господарями.

Лілія Чемоданова