ТОП 5 найпопулярніших сувенірів з України


Пропонуємо вам рейтинг пам’яток про Україну, що їх найчастіше обирають іноземні туристи. Можливо, він допоможе визначитися з подарунком вашим гостям, або якщо в гості зібралися ви самі.

1. Вишиванка

Сорочка, оздоблена витіюватою вишивкою, мабуть, найвідоміший символ України. На ринках та в крамницях, орієнтованих на туристів, пропозиції мають достатньо великий розбіг у ціні. Причина — різна якість вишиванок. Фабричні вироби, особливо китайського походження, зовсім недорогі. Натомість справжня ручна робота — рідкісний звір і коштує чимало, але саме тут відчувається душа й натхнення майстрині, тому попит вона має неабиякий.

2. Керамічний розписний посуд

Кожний регіон України має власні традиції та надбання в оздобленні розписного посуду. Великою популярністю користуються мотиви легендарної трипільської культури, повторені на сучасних глечиках чи мисках, що виготовлені за стародавніми технологіями. Такий посуд — не просто декор. Його можна, ба навіть треба використовувати для приготування національних українських смаколиків.

3. Сало з горілкою, вишняк, слив’янка або тернівка

Досвід підтверджує — українське сало добре смакує в усьому світі. Тож якщо митні правила дозволяють — обов’язково презентуйте апетитний шмат із тоненькою підсмаленою шкірочкою. Чоловіки із задоволенням закусять ним чарку доброї горілки.

Жінкам більш до вподоби солодки й не такі міцні традиційні напої України — наливки з вишень, слив та терену.

4. Магніти, рушники, подушки в національному стилі

Чудовий вибір, якщо у валізі обмаль місця. Іноземним гостям найбільш подобаються сюжети з побуту українського життя, козацтва, національна символіка й знову ж таки вишивка.

5. Дерев’яні люльки для тютюну ручної роботи

Якщо обрати тютюнові трубки майстрів, що знаються на своїй справі (тих, наприклад, котрі пропонують свої роботи на сайті творчої Асоціації “Декор” https://decor.kharkov.ua/trubki-kuritelnyie), то сувенір можна сміливо застосовувати за призначенням. Люльки для паління ТА “Декор”:

  • це цілковито ручна робота;

  • вирізняються бездоганною якістю;

  • мають надзвичайний дизайн;

  • виготовлені з груші, що надає тютюновому диму неймовірно приємного фруктового аромату.

В колекції ТА “Декор” присутні курильні трубки для чоловіків і жінок, консерваторів й бунтівників, закоренілих раціоналістів й творчих натур. Замовлення надсилаються у будь-яке місто України транспортними компаніями.