ТОП-5 простих правил якісного сну


Не можете нормально виспатись, а вранці готові продати душу за хоча б годинку у ліжку? Пора щось змінювати у житті та повертатись до активного ритму, не нехтуючи нічним відпочинком. Зібрали прості правила, які дозволять покращити якість сну.

Є кілька звичок, які здатні позитивно вплинути на сон та самопочуття вранці, пише Максимум.

СТАБІЛЬНИЙ ЧАС

Потрібно привчити себе прокидатись та лягати спати у приблизно один і той же час. Навіть у вихідні дні, коли є велика спокуса нарешті відіспатись за весь тиждень, краще дотримуватись цього правила.

Як нормально висипатись - фото 312039

БЕЗ ШКІДЛИВИХ ЗВИЧОК

Хоча би за 4 години до сну краще відмовитись від куріння та вживання спиртного. Щонайменше цей час потрібен для того, щоб підготувати нервову систему до сну. В ідеалі, найкраще зовсім відмовитись від сигарет та алкоголю.

ПЕРЕРВА НА СОН

Можна згадати садочок та влаштовувати собі перерву на обідній сон, адже він може допомогти відновити рівень енергії. Щоправда, це не має тривати більш як 45 хвилин, адже може виникнути зворотний ефект.

Як нормально висипатись - фото 312040

ЗАБУДЬТЕ ПРО КОФЕЇН

Щонайменше за 6 годин до сну варто відмовитись від напоїв з кофеїном, серед яких не лише кава, а й час, шоколад та багато інших смаколиків.

ЛЕГКА ВЕЧЕРЯ

Організм потребує часу для перетравлення великої кількості їжі. Тому краще зменшувати порцію та надавати перевагу легким смаколикам, з мінімальною кількістю спецій та жиру.