Топ-5 причин поїхати в Карпати восени


Осінь – один з найбільш вдалих періодів для відвідування українських Карпат.

Справжні поціновувачі відпочинку в Україні мусять хоча би раз в житті відвідати українські гори восени. tochka.net підготувала п’ять аргументів на користь осіннього відпочинку в Карпатах.

  1. Низькі ціни на житло

Оскільки літнього ажіотажу в цей період немає, то й ціни на проживання у Карпатах абсолютно адекватні. Можна знайти варіанти на будь-який смак і, що найголовніше, гаманець.

  1. Погода

Зазвичай всі впевненні, що осіння мандрівка в горах – то постійні зливи, шалений вітер, вечірні заморозки,  а місцями навіть сніг.  Але ж горам взагалі властива перемінна погода в будь-яку пору року. Раптові зливи, шквали, нічний холод – звична справа і для весни, і для літа. А от з важким рюкзаком на плечах все-таки комфортніше мандрувати при температурі +10 – +20 °С. А стосовно ночівлі – намети, спальні мішки, теплі куртки і якісне взуття допоможуть почуватися дуже комфортно і затишно.

 

Фото Карпати

  1. Доступність залізничних квитків

Щоб роздобути заповітний квиток на потяг влітку, потрібно проявити чудеса винахідливості. В вересні такої проблеми не існує в принципі. Взяти квитки можна навіть за кілька днів до запланованої подорожі, що помітно розширює поле для діяльності. Тому якщо ти раптом вирішила провести найближчий вікенд у Карпатах, тобі може перешкодити що завгодно, але тільки не відсутність квитків.

  1. Атмосфера

У гори часто їдуть, щоб відчути  спокій, тишу, умиротворення душі та магію. Але в розпал курортного сезону навіть гори стають схожими на великі вулики, куди не глянь – повсюди галасливі туристи. А от восени атмосфера в Карпатах змінюється: гори опановують тиша і спокій. Прямо ідеальний релакс для вашої душі.

 

Фото Карпати

  1. Осінні краєвиди

Уявіть лише на мить:  блакитно-синє небо над верхівками гір, всі відтінки осені прикрашають схили, радуючи око і вражаючи навіть найрозвиненішу уяву. Така краса дух захопить вмить.