Топ найкрасивіших озер світу: 5 доказів перемоги природи


Вони вражають своєю красою, вражають уяву, ваблять до себе туристів! Розкішні прісні водойми, що вражають чистотою вод, а також унікальним розташуванням.

Банді-Амір (Афганістан)

Шість озер василькового кольору впадають в одне, пише weloveua.com. Річка розлилася на вершинах гір Хинду Куш. Вода з річки щедро обдарована мінералами. Особливо, придатними порами року для відвідування Банді-Аміра значаться літо і весна, адже взимку температура в цій місцевості сягає позначки -20 ° C. Однак, варто пам’ятати і про деякі перешкоди, з якими можуть зіткнутися туристи на шляху до водоймища, а саме: відсутність асфальтованих доріг, наявність мінних ділянок.

6b78b480-57d0-46c9-a6aa-86b4d8a9a818

Лагуна Колорадо (Болівія)

Озеро кольору пристрасті і до того ж, пристань рожевих фламінго. Червоний відтінок води обумовлений існуванням корисних копалин і цвітінням водоростей. Розвинулося унікальне озеро на кордоні з Чилі. Вночі температура часто знижується до нуля, однак, в літні місяці повітря добре прогрівається. Бажаний час візитів заповідника: літо. Цікавий факт: в 2007 році, Лагуну Колорадо висунули в номінанти на звання Нових Семи Див природи, але, на жаль, озеро не потрапило до фіналу.

408da701-eba2-4e70-a0ea-37d46e348335

Хавасу (США)

Це достаток колоритних водоспадів, басейнів. Найпрекрасніша і в той же час віддалена точка на Землі. Улюблене місце серед туристів, про нього пишуть в журналах, знімають передачі – це джерело натхнення. Найчистіша вода спадає з 30-метрової висоти в басейн смарагдового кольору! Один з найкрасивіших водоспадів у світі!

50609

Морейн (Канада)

Власність Національного парку Банф. Озеро утворилося за рахунок танення льодовиків. Бездоганно прозора вода дарує неперевершений колір блакиті. Морейн подібно до дзеркала, в якому відображаються десять найбільших канадських піків, що робить озеро ще привабливішим. Якщо ви хочете подивитися на це чудо світу, то наша порада обзавестися невеликою компанією, для вашої ж безпеки, так як на шляху до водоймища можна зустріти багато небезпечних тварин, в тому числі і ведмедів!

В Великобритании решили не ограничиваться проведением выставок, и заявили о намерении в июне установить в Лондоне памятник Юрию Гагарину. Министр образования и науки Дэвид Уиллетс сообщил, что статуя Ю.Гагарина будет стоять напротив скульптуры капитана Джеймса Кука. "Он открыл Австралию, которая стала бы отличной площадкой для космических запусков", - сказал министр.

Плітвіцькі озера (Хорватія)

Місце зустрічі 16 озер! Кожне з яких має свій оригінальний колір, який обгрунтований наявністю окремих корисних мінералів і водоростей. Коли утворилося це Хорватське диво світу – не знає ніхто. Вчені дотепер сперечаються про дату виникнення, однак, передбачається, що ця водойма утворився в пост льодовиковий період. Важливо: на території парку забороняється влаштовувати пікніки, купатися, приходити з тваринами, і вже тим більше розводити багаття. Самі озера не чистять від опалих гілок, намагаючись зберегти природний вигляд.
Як бачите, в світі ще багато захоплюючого і цікавого, може, набагато краще проводити вільний час в подорожах і відкривати для себе щось нове, ніж сидіти в соціальних мережах і даремно витрачати хвилини свого життя на лайки і репости? Подорожуйте! Це краще нових гаджетів і інтернету, адже емоції йдуть від серця!