Трагедія на Прикарпатті: Матір могла забити насмерть доньку через лють на чоловіка


На Прикарпатті мати на смерть забила 6-річну доньку молотком, і пояснила свої дії проблемами з психікою. Односельці приголомшені, бо нічого підозрілого за жінкою не помічали.

Трагедія сталася в хаті, де жили мати і донька, батько від вересня перебуває на заробітках у Чехії. Серед ночі жінка побігла до сусідів та розбудила їх криком, що вбила дочку – дитину, котра вже спала, мати вдарила молотком по голові, йдеться в сюжеті ТСН

"Вона стоїть на колінах на сходах. Каже: може, викличем швидку. Швидка приїхала – вона вже не хропіла", - розповіла одна з сусідок. 

"Донька це побачила, серце схопило – і вона впала. Ще її відкачували, з того страху", - каже ще один очевидець Василь Гайсенюк.

Свою провину жінка визнала, але поліції розповіла, що має проблеми з психікою. Начебто, чергове загострення в неї почалося за кілька годин до вбивства. Односельці приголомшені: нічого підозрілого за жінкою не помічали.

Поліції 32-річна мати розповіла, що має проблеми з психікою і раніше навіть лікувалася, а чергове загострення начебто відчула за кілька годин до того, як вбила доньку.

"Вона пояснює: погано стала себе почувати, не могла заснути, ходила з телефоном, відкривала вікна-двері. Перед убивством вона спілкувалася з чоловіком по телефону. З її слів, він намагався її заспокоїти", - розповіла керівник відділу ювенальної превенції ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук.

Свій діагноз мати-вбивця назвати не змогла, наразі невідомо, чи знають щось про психічну хворобу її родичі. Свекруха, котра дізналася про трагедію, злягла з інфарктом, чоловік за межами країни, а брат саме в дорозі з Вінницької області. Саме там жінка начебто й обстежувалася раніше у психіатрів. Поліцейські наголошують, що свою провину підозрювана визнала, однак причин і обставин убивства, з її слів, не пам’ятає.

"Вона вже усвідомила, коли стояла з молотком в руках над дитиною, руки в крові. Ми зараз з’ясовуємо, чи вона взагалі могла займатися вихованням дитини", - пояснила Бойчук.

Сусіди твердять, що працівникам швидкої жінка розповіла більше.

"Медсестрі сказала, що говорила з чоловіком, щоби він їхав додому на Пасху. А він сказав – ні. І вона зігнала злість на дитині", - каже одна з мешканок села.

У Вербовецькій школі, куди на початку березня батьки перевели доньку-першокласницю, трагедією приголомшені. Вчителі твердять, що новенька учениця була завжди усміхнена і позитивна, доглянута, ніщо не вказувало на негаразди у сім’ї.

"Дівчинка гарно писала, читала. Не було, щоб дитина пригнічена, стривожена", - твердить учителька 1-го класу Руслана Кошак. 

"З боку матері належна увага. Кожен ранок приводила її, чекала в їдальні", - розповіла шкільний психолог Вікторія Лабудяк.

У селі родину теж вважали благонадіною, жодних відхилень за матір’ю раніше не помічали. Наразі підозрювану затримали та готуються визначити їй запобіжний захід і призначити психіатричну експертизу.