Тренінги, вистави і концерти: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 19 до 25 листопада.

Зокрема у вівторок, 20 листопада о 14 в Університеті Короля Данила, вул.Коновальця, 35 стартує проект: Досягни мрії.

Протягом 3х днів тренінгів по проект-менеджменту учасники матимуть можливість вдосконалити власну ідею, сформувати кінцевий проект, та презентувати його.
Проект може бути соціального спрямування, а також може охоплювати різноманітні сфери розвитку нашого міста (тематика проектів і структура визначається під час тренінгів).

Для участі у Проекті реєструєтесь за посиланням➡️ goo.gl/cBqgs4

Світлина від Event-If.

А вже увечері о 18.00 год франківців запрошують у драмтеатр переглянути специфічну комедію Павла Ар'єва "Слава героям".

Специфічна  комедія «Слава героям» - вистава-діагноз. Діагноз сьогоднішньому соціуму, історії і нашому майбутньому. Це приступ болісного сміху, що змінюється плачем.  В основі сюжету лежить сучасна історія двох ветеранів – УПА та Великої Вітчизняної війни, яких доля зводить в одній лікарняній палаті…

Результат пошуку зображень за запитом

Водночас активних франківців запрошують о 18:30 в Urban Space 100 (Грушевського, 19) на Диванні розмови з (не)переможцями.

Які відчуття переповнюють учасників, коли вони не потрапляють у short-list? Наскільки холоднокровним потрібно бути — відкинути всі емоції та оцінювати заявки? Як реалізувати проект, викресливши з бюджету рядок“ґрантові кошти”? 
Відповіді на ці та інші питання ви зможете отримати під час нашої події від аплікантів програми та учасників незалежної комісії.

Світлина від Міські Ґранти Івано-Франківська.

У середу, 21 листопада франківців запрошують о 18.00 год. у Франківський драмтеатр на показ вистави "Пристрасті Тіля".

Середньовічна Фландрія – це вам не місце для веселощів. Крізь палають вогнища інквізиції, панують забобони та зрадники, розквітають усі людські вади, і особливо – страх. Одним словом, Середньовічна Фландрія – це вам не місце для веселощів… але тільки не для Тіля! Кого тут треба потролити?! Мера міста? Нема питань! Кривавого ката? Залюбки! Короля Філіпа? Просто сам Бог велів! Як стрімкий сонячний промінь, що прорізає гущину найтемнішої ночі, Тіль прийшов позбавити страху в ім’я волі та правди. І хоч у всіх месій один фінал, але хіба це причина заглушити сміх?

Насиченим на події буде четвер, 22 листопада. О 18.00 год. в Книгарні «Є» (вул. Незалежності, 31, 3-й поверх) відбудеться презентація книжки Ольги Деркачової «За лондонським часом». 

«За лондонським часом» – це збірка малої прози, в якій реалістичне переплітається з романтичним, а реальне з дивовижним. У центрі – людина, людина сучасна з її болями, переживаннями, радощами, пошуками себе та інших. Тематичний спектр: мир, війна, самотність, любов. Головні герої – здебільшого жінки, що прагнуть бути почутими, протестують проти насилля та жорстокості, шукають самореалізації і намагаються протистояти світу цинізму. Це проза ніжна і жорстка, лірична і прагматична, драматична і оптимістична. Це історії про пошук своєї ідентичності і повернення до себе, справжнього.
Результат пошуку зображень за запитом

Для любителів театру також знайдеться чудовий варіант, як провести вечір.  Зокрема, о 18.00 год. в Франківському драмтеатрі розпочнеться вистава "ВОНА-ЗЕМЛЯ".

Бог, Мати, Син, Земля, Дорога – то є святі образи на іконостасі планети.  Мученики і праведники історії людства волають про милосердя та любов, про воз‘єднання Матері і Сина, про кінець війни… Вистава-зойк Матері-Землі за убитими дітьми, у якій «очищення» - трансформація безмежного болю у безмежну віру, у світло творіння Нації - відбувається через сакральне молитовне дійство.

Результат пошуку зображень за запитом

На завершення робочого тижня, у п'ятницю, 23 листопада о 18.00 год. франківців запрошують поспівати від душі на концерті Велика Пенсія на Промприладі.

"Пісенники готові. Акорди прописані. Якщо комусь дистанційно захочеться повправлятись на сусідах покричати по 30 - 40 хв на повну катушку щодня - то ось слова: лай-лай-лай-лай-ла-ла"

Світлина від Пенсія Pensiya.

Тим, кому подобається більш спокійний відпочинок, також буде куди піти. Зокрема о 18.00 год. у Франківському драмтеатрі розпочнеться показ вистави "Змішані почуття".

Кращі роки життя, перспективи та кращі почуття – все у минулому… Принаймні саме так думає Крістіна Мільман, оглядаючи спаковані валізи та роздаючи робітникам останні настанови щодо виносу меблів з квартири. Вона переїздить у небуття. У голові та квартирі повний безлад, котрий чудово доповнить Герман Льюіс, у якого кардинально інше бачення майбутнього та… нестерпний характер. Отож, на Вас чекає справжній вибух почуттів у світлій комедії про світло в кінці тунелю!

Результат пошуку зображень за запитом

Насиченим буде і вечір суботи, 24 листопада. Зокрема о 18.00 год. у Франківсьокмцу драмтеатрі покажуть виставу "Готель двох світів".

Не поспішайте до виходу – його просто нема…Прийшов час запитань, відповідь на які… неминучa. Внаслідок фатальної недбалості Жюльєн Порталь, - головний редактор престижного журналу, бабій та цинік, - опиняється у предивному місці, мешканці якого зайняті одним: вони чекають...відповіді.

А вже о 19.00 год. в Urban Space 100 розпочнеться концерт гурту Женя і Катя.

Женя і Катя - гурт із Вінниці, який виконує авторську музику. Свій стиль визначають як романтичне інді. Понад рік тому Женя і Катя побували з виступом в Urban Space 100 і запам'яталися нам мрійливою та справжньою музикою. Радіємо їх поверненню, бо цього разу Франківськ вперше почує наживо дебютний альбом гурту "Літаки" та сингл "Перший сніг". ​ 

Вхід вільний.

Світлина від Urban Space 100.

На завершення тижня, в неділю, 25 листопада о 18.00 год. у Франківському драмтеатрі покажуть виставу Чи падає влітку сніг?

Це вистава про сімейні цінності. Це смішна та добра історія про сенс життя, самовідданість матері, залежність від гордині та стереотипного уявлення про успіх і щастя. Це динамічне і непередбачуване дійство, просякнуте містикою дива! Тут замішане смішне і трагічне, вічне і короткочасне. Але в цілому ця історія про необхідність любові тут і зараз!  Вона нагадує нам про те, що часто в наших серцях любов і ненависть існують поруч, але потрібно робити вибір, бо в серці має залишитись лише одне з двох. Вистава про те, що серце бачить далі ніж очі. І в цьому немає ніякої випадковості! Ця історія буде цікава усім, хто любить і цінує свою сім’ю. Вона (вистава) така, що хочеться взяти плед, каву, сісти і подивитися її як гарне тепле сімейне кіно. Після неї хочеться подзвонити своїм близьким і сказати своїй мамі «Я тебе люблю».

Результат пошуку зображень за запитом