Тренінги, вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 22 до 28 жовтня.

Тож, у понеділок, 22 жовтня о 18:30 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться тренінг від Люби Чернікової "Творчий процес fashion колекцій".

Вона - засновниця та дизайнер бренду Chernikova, знаного в Україні та далеко за її межами. Вже понад 8 років Люба створює сучасний етно-одяг, є багаторазовим учасником Lviv Fashion Week / Львівський Тиждень Моди. Покази колекцій відбувались в: США, Канаді, Угорщині, Австрії, Казахстані.

Світлина від Fashion School Chernikova.

Цього ж дня, о 19:00 в Grand Cafe відбудеться презентація короткометражного фільму «Мисливець».

З давніх часів полювання було невід'ємним та життєво необхідним заняттям для людини. В наші ж дні - це вбивство заради розваги. Жорстокість породжує жорстокість...

Світлина від Відеомайстерня

У вівторок, 23 жовтня о 18:30 в громадському ресторані  Urban Space 100 Андрій Бондар презентує книжку «Церебро».

«Церебро» — нова збірка малої прози Андрія Бондаря, яка впроваджує читачів у химерний світ маленьких людських пригод. Випадкові зустрічі, типові ситуації, які трапляються в кожного, спонукають замислитись, ухвалити рішення, діяти. Особливість цих текстів у тому, що деякі з них списані з реального досвіду, а інші — цілком вигадані — суцільна макабра і фантасмагорія.

Світлина від Urban Space 100.

У середу, 24 жовтня о 19:00 в Promprylad.Renovation Юрій Андрухович, Олександр Бойченко і Орест Друль презентують свою нову книгу – «ВОРОХТАРІУМ: Літературний тріалог з діалогом і монологами». 

«Ворохтаріум» — це неквапливі розмови трьох давніх друзів. Розмови настільки відверті та влучні, що хочеться сидіти поряд, слухати і долучатися — коментарем, посмішкою, мовчазним розумінням. Бо цю бесіду ведуть Юрій Андрухович, Олександр Бойченко та їх модерує Орест Друль. Про народження книжок, про критиків і літературні премії, про навчання літературному ремеслу. Про ритм і чуття мови, про добрий текст, про поезію та прозу. Про російську літературу і про переклад Біблії. Про життя — своє і чуже. Підслухати ці бесіди — значить глибше пірнути у творчість митців, зазирнути у внутрішню кухню літературного процесу і, можливо, стати його учасником. Хай і дистанційно.

Світлина від Видавництво Pabulum.

Цього ж дня о 20:00 в громадському ресторані  Urban Space 100 відбудеться презентація першого повноформатного альбому “Everything is New” українського сінгер-сонграйтера Postman. Вхід на концерт вільний. 

“Everything is New” складається з 8 пісень англійською, українською і норвезькою мовами, серед яких дует з солісткою відомої норвезької тріп-хоп групи Flunk Аньою Оуен Вістер.
Postman - український музикант, мультиінструменталіст, композитор і автор текстів. Автор і виконавець пісні “Київські Вулиці”. У доробку музиканта 3 ЕР, 1 повноформатний альбом і більше, ніж 80 концертів у 7 країнах Європи. Postman виконує пісні англійською і українською мовами.

Світлина від Urban Space 100.

У четвер, 25 жовтня о 18:00 у франківському драмтеатрі покажуть онлайн-провокацію "Інтимна зона". 

Формат on-line провокації покликаний висвітлити ще одну тему - суцільне захоплення теперішнього покоління соц. мережами і "життям напоказ". Сьогодні вже не потрібно виходити з квартири, щоб зустрітися з друзями чи підглянути за сусідами у замкову шпарину. Поступово реальне життя переходить в простір on-line, ми все більше віддаємо перевагу трансляціям «наживо». Вже стало звичним неодмінно поділитися з інтернет-спільнотою світлинами того, що ми їмо на сніданок або у чому та з ким лягаємо спати. Реаліті-шоу на камерній сцені театру - це відбиток реального життя покоління 2000-х та спроба зазирнути в недалеке майбутнє і пофантазувати над тим, що може чекати нас там.

Окрім того, о 18:00 в громадському ресторані Urban Space 100 проведуть презентацію журналу "Локальна історія".

Будемо знайомитися і розмовляти про те, як можна зробити друковане видання в Україні, яке читали б тисячі, а також поділимося історією заснування ініціативи Локальна історія. Модератор зустрічі — Тарас Зень. Запрошуються всі, хто досліджує або ж просто любить історію! До слова, на презентації усіх охочі зможуть придбати видання. 

Світлина від Локальна історія.

У п'ятницю. 26 жовтня о 19:00 в громадському ресторані  Urban Space 100 говоритимуть про діджиталізацію кар'єри в ІТ.

Лобіювати свої інтереси перед IT компаніями, правильно оцінювати свій рівень та прогнозувати тенденції на ринку вміє мало спеціалістів. Спікерка передасть вам досвід сотень клієнтів Skyworker і сконцентрується на 3 пунктах виступу:

- Специфіка різних IT компаній: де шукати приховані позиції, як ефективно виходити на компанії та відстоювати свої інтереси.
- Як оцінити і підвищити свій професійний рівень.
- Як спрогнозувати свою затребуваність.

Вхід вільний. ​Попередня реєстрація обов’язкова.

Світлина від Urban Space 100.

На завершення тижня, у суботу, 27 жовтня о 18:00 у франківському драмтеарті покажуть виставу "Модільяні".

Головний герой вистави вважає себе Модільяні, палата психіатричної лікарні в його уяві перетворюється то на художній зал академії мистецтв, то на апартаменти, виставкові зали й вулиці Парижу, то на богемне кафе «Ротонда» - місце зустрічей видатних митців початку ХХ століття, а самі митці – художники, поети, скульптори і драматурги – живуть лише в його уяві. Але є у виставі й персонажі зі справжнього життя – це його лікарка, батьки дружини і сама Жан – жінка, яка самовіддано кохає і відчайдушно бореться з його душевною хворобою, що безжалісно відбирає в неї сенс її життя – її любов – її чоловіка…