Тренінги, зустрічі та вистави: Що цікавого чекає на франківців цього тижня?


Фестивалі, театральні вистави, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 8  до 14 квітня.

В понеділок, 8 квітня з 10 до 20 год в Promprylad.Renovation проходитиме образотворча подія Вогні Святого Духа.

Вогонь - тут образ Того , хто чіпає , не завжди питаючись дозволу це Натхнення , від якого нікуди не втечеш це щось найкраще в світі тут, воля для експериментування, тут момент для перетину смаків чи стилів, тут вітаються канонічні знання в малюванні -писанні, тут вітаються експериментальні думки і бачення запрошуються малювальники, хто каже, що не вміє малювати - можна буде писати, вирізати, клеїти колажі, точити і зшивати, робити ксерокопії і підфарбовувати у фотошопі. Цінна людськість!!! Відчинено щодня з 10 до 20, але присутність відповідального волонтера - з 14 до 17 щодня в будні. Дари Святого Духа : мудрість, мужність, рада , розум, діяти по- Божому, пошана до Бога, знання. і це буде супроводжувати нас тут

Світлина від Особливі інтер'єри.

У віторок, 9 квітня з 14:30-16:00 в Urban Space 100 (вул. Грушевського, 19) відбудеться інформаційний день грантової програми УКФ «Інклюзивне мистецтво».

Інклюзивне мистецтво - програма Українського культурного фонду спрямована на розвиток потенціалу митців з інвалідністю, активне залучення людей з інвалідністю до культурно-мистецького життя в країні та промоцію інклюзивного мистецтва в українському суспільстві.

На Інформаційному дні ви дізнаєтеся про:
- терміни подачі конкурсних заявок
- загальний бюджет програми
- склад аплікаційного пакету документів
- допустимі та недопустимі витрати
- правила складання кошторису тощо.

Для участі в заході, будь ласка, зареєструйтеся за посиланням: https://bit.ly/2WIUlQy

Світлина від Український культурний фонд.

Насиченою на події буде середа, 10 квітня. Зокрема, о 18:00 в книгарні "Є" відбудеться презентація книжки Поліни Кулакової «Дівчина, яку ми вбили» за участі авторки. Вхід вільний.

«Дівчина, яку ми вбили» — захопливий психологічний трилер, створений на основі вражаючої реальної історії.
1999 рік, Івано-Франківськ. Їх було п’ятеро хлопців-підлітків — безтурботних, зухвалих, сповнених надій на нове життя. І була вона — красуня Ліда у блакитній літній сукенці, котру жоден з них уже ніколи не забуде. Тому що провина не згорить у вогнищі, як блакитний нейлон… За сімнадцять років після Ліди вони знову зберуться разом, аби поновити шкільну дружбу й пробачити давні кривди. Знову розкладуть багаття. І та мертва дівчина, можливо, теж нічого не забуде. Адже тепер їхня черга стрибати крізь вогонь.

Світлина від Дім Химер.

Також о 18:00 в концерт-хол "Арена-центр" відбудеться зустріч з акторами серіалу "Школа".

Так, глядачі побачать Анну Трінчер (Ната), Ірину Кудашову, Богдана Осадчука, Олега Виговського, Сашу Петренко, Марію Кондратенко (Соня), Яніну Андреєву (Катя), Олену Курту (Дарина Петрівна), Андрія Бойко та інших, переглянуть та візьмуть участь в унікальній інтерактивній виставі, у якій голосуванням оберуть переможця у змаганні між 11-А і 10-Б та їхніх класних керівників.

А вже о 19.00 год. в обласній філармонії Іри Маланюк (Курбаса, 3) відбудеться прем'єра мюзиклу "PROпозиція" від Нового театру.

Вистава про те, як люди не можуть знайти порозуміння, як не чують і не хочуть чути один одного. Про міжлюдські чвари, які в кінцевому результаті не мають жодного сенсу. Звучить сумно??? Та ні, це ж смішно! Прийди і подивися збоку як виглядаємо МИ з ТОБОЮ коли сваримося і воюємо.

Світлина від НОВИЙ ТЕАТР.

Також о 19.00 год. у Франківському драмтеатрі Святослав Вакарчук представить концертну програму з улюбених пісень у супроводі камерного оркестру.

Святослав Вакарчук: "Більшість своїх пісень я, зазвичай, пишу під рояль і понад 20 років моєї творчості мріяв одного разу заспівати їх на сцені саме так, як вони й були створені. Вже в квітні ця моя мрія здійcниться: проведемо серію концертів у великих містах України у форматі, коли я заспіваю наші пісні, акомпануючи собі за роялем. Допомогати мені буде камерний оркестр під диригуванням Мілоша Єліча".

У п'ятницю, 12 квітня з 17:00 по 20:00 на вул. Короля Данила, 16Б, відбудеться зустріч з доулою.

Доули - це жінки, які допомагають жінкам під час пологів.  Як це відбувається? На яку допомогу жінки можуть розраховувати? Про це детально, в живій розмові при зустрічі із сертифікованою доулою Галиною Артиш.

Світлина від Нове життя в нових умовах.

Багато цікавих подій відбудеться у суботу, 13 квітня. Зокрема з 10:00 по 16:40 в Promprylad.Renovation проходитиме дослідницька панель «Стосунки між людиною і містом: як створити місто рівних можливостей».

Івано-Франківськ — місце, де стикаються новітня урбаністична історія та архітектурна спадщина України, а громаді міста вдається зберегти між ними баланс в процесі оновлення та трансформації. Проект «Я зможу!» Фонду Олени Пінчук, що реалізується за підтримки Фундації Кока-Кола, покликаний посилювати роль жінки у суспільному житті, на запрошення міста та проекту Promprylad.Renovation об’єднає тему гендеру та урбаністики.

Також о 10:00 у простір "Вдома", Галицька 29, 3 поверх розпочне роботу Школа Волонтерства в Івано-Франківську.

Тільки починаєш свій шлях у волонтерстві? Хочеш змінювати рідне місто на краще та реалізовувати власний потенціал з користю для світу? Тоді долучайся до Школи Волонтерства — національної навчальної програми для тих, хто прагне знайти свій шлях у волонтерстві та стати частиною спільноти змінотворців свого міста.

Завдяки Школі ти зможеш:
⭐️ Познайомитись з волонтерами та змінотворцями свого міста
⭐️ Дізнатись все про ефективне вирішення соціальних проблем
⭐️ Розвінчати власні стереотипи про волонтерство
⭐️ Спробувати поволонтерити з місцевими організаціями
⭐️ Обрати сферу волонтерства та організацію, ідеальну саме для тебе
⭐️ Після завершення Школи допомагати тим, хто дійсно того потребує, підтримуючи зв'язок з однодумцями

Участь у програмі передбачає організаційний внесок — 50 грн. Реєстрація і деталі: http://bit.ly/2O2gd6B

Світлина від Агенти Волонтерства.

А вже увечері футбольні фанати матимуть змогу повболівати за улюблену команду. О 17.00 год на стадіоні "РУХ" розпочнеться матч Прикарпаття - Гірник-Спорт.

В неділю, 14 квітня о 12.00 год. небайдужих містян запрошують на Вічевий майдан де відбудеться зоозахисна акція "Івано-Франківськ проти притравочних станцій!".

Виходимо на Вічевий майдан, аби привернути увагу до знущань над тваринами та закликати владу заборонити притравочні станції в Україні. Нагадаємо, що на притравочних станціях мисливських собак навчають вбивати. Для цього єнотам, лисицям, ведмедям та іншим тваринам виривають кігті та ікла і спускають на них собак. Потім тварин зашивають і підліковують та повторюють те саме до тих пір, поки тварина не помирає.

Світлина від UAnimals.