Третій рік Яремчанщиною ходить "Атошна коляда"


Третій рік поспіль по селах Яремчанщини ходять з "Атошною колядою". Називають себе так, бо зібрані гроші витрачають на потреби фронту. У Татарові серед 16 колядників – воїни АТО, працівники будинку культури та волонтери.

Доброволець Мирослав Бойчук служив у 80-тій окремій десантно-штурмовій бригаді. Каже, що знає, як хлопцям важлива підтримка.

"Я поважаю цих солдатів, що зараз в окопах. Те, що ми зараз святкуємо, треба дякувати їм, що вони захищають нас, наш сон. Я розумію, що багато є речей, яких держава не може надати. Навіть та цукерка, вона для простої людини нічого означає, а для солдата передати ту цукерку з тим карпатським духом має дуже велике значення", - каже учасник коляди Мирослав Бойчук.

Віта Василишин минулі свята зустрічала на фронті. Зараз прийшла колядувати з побратимами.

"Я відгукнулася одразу, тому що знала, що гроші ці ми збираємо на потреби військовослужбовців Збройних сил, які зараз знаходяться в АТО. Мені якось приємно, гарно і святково", - каже Віта Василишин.

Організатор коляди Ігор Липко розповідає, що з колядою ходять тільки до підприємців. Кожного разу зібрані гроші мають своє призначення.

"Того року ми заколядували на Яремчанщині 204 тисячі. Можу гордитися своїм селом. Татарів за один день заколядував 54 тисячі. Це респект нашим підприємцям, щиро їм дякую за те, що вони небайдужі. За зібрані кошти ми придбали вісім дизельних генераторів на 10-ту бригаду. Цього року в нас з Татарова є Іван Столяр, який стоїть на передовій. Туди поїхав своїм авто, але, на жаль, воно зламалося і потребує ремонту приблизно на 25 тис. гривень", - каже заступник голови Яремчанської спілки ветеранів АТО Ігор Липко.

Відео: UA:Карпати