Трьох "франківських" камерунців силою повернуть додому


В Івано-Франківську працівники міграційної служби виявили трьох громадян Республіки Камерун, які незаконно перебували на території України.

Як з’ясовано, правопорушниками виявилися колишні студенти вишу, які після закінчення навчання у визначений час не виїхали з України, відтак стали нелегальними мігрантами.

За позовом управління ДМС в Івано-Франківській області адміністративний суд постановив примусово видворити з України одного з цих осіб. З метою виконання судового рішення його вже доставлено до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно знаходяться в нашій країні. Тим часом справи щодо двох інших громадян Камеруну спрямовуються до суду.

За три тижні проведення спеціальних профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» працівники міграційної служби Прикарпаття виявили і притягнули до адміністративної відповідальності 46 іноземців, які порушили міграційне законодавство.

Половина з іноземців-правопорушників – це нелегальні мігранти, стосовно яких судами прийнято рішення про їх примусове повернення у країни походження. Прикметно, що 4 нелегальні мігранти ухилялися від виконання рішення суду, відтак за новими позовами міграційної служби суди виносили постанови про примусове видворення цих іноземців. Стосовно 7 іноземних громадян прийнято рішення про заборону подальшого в’їзду на територію України.