Три найпоширеніші помилки блогера-новачка


Сьогодні кожен школяр мріє стати не космонавтом, пілотом чи інженером, а відеоблогером. Звичайне хобі ще 10 років тому, сьогодні вважається справжньою професією, до речі, високооплачуваною. Багато каналів на YouTube виросло в прибутковий бізнес, що розвивається в усіх на очах. І не дивно, що новачки мріють повторити чужий успіх.

Але в гонитві за новими підписниками та рекламодавцями, блогери-початківці роблять безліч помилок. Про найпоширеніші з них ми зараз дізнаємося більш детально.

Пристрасті за хайпом

Новачки вважають, що зйомка відео на хайпову тематику допоможе їм швидко набрати необхідну аудиторію. Це не зовсім так, адже канал - це не разовий проект. Навпаки, це довгострокова інвестиція, що принесе бажаний дохід лише за декілька місяців, а може й років. Тому не варто гнатися за трендами, а краще стати експертом в обраній галузі та цим брати аудиторію.

Нерегулярні публікації відеороликів

Ще одна помилка - відсутність графіку випуску нових відео. Слід привчити аудиторію до певного часу публікації роликів, щоб підігрівати її та тримати в напрузі. Експерти радять не просто викладати нові ролики за розкладом, а створити свою систему:

  • тематичні щотижневі рубрики;

  • дайджест відео за тиждень чи місяць;

  • щотижневі прямі ефіри.

Коли глядачі звикнуть до вашого розкладу, аудиторія буде швидко зростати. Більше людей будуть дивитися відео на смартфоні, бо будуть знати, що на каналі з’явився новий контент і його обов’язково треба переглянути.

Відсутність знань про взаємодію з аудиторією

Приймаючи рішення стати блогером, не кожен замислюється над тим, чи достатньо у нього знань для успішного спілкування з аудиторію. Адже люди по той бік екранів дуже прискіпливо оцінюють кожний відеоролик і прагнуть максимально швидкого відгуку.

Здається, що простіше буде навчитися працювати з аудиторією самотужки, експериментуючи та за порухом серця. Але припускаючись помилок, можна швидко втратити навіть ту аудиторію, яку вже вдалося зібрати. Щоб такого не трапилось, треба звертатися за фаховою допомогою.

Та на щастя в Україні є компанії, що допомагають блогерам початківцям виводити канал на новий рівень. Найвідомішою компанією є AIR Academy. Спеціалісти https://academy.air.io/bloggers/basic розробили цілій навчальний курс для тих, хто започаткував свій канал та хоче на ньому заробити. Короткий огляд програми:

  • YouTube-експерти розкажуть «правила гри»;

  • спеціалісти навчать, як монтувати відео;

  • допоможуть скласти портрет глядача;

  • знайдуть «фішку» проекту і підкажуть, як її краще використати;

  • популярні блогери розкриють таємниці успіху.

На власних помилках вчитися не вигідно. Сьогодні, щоб бути попереду, треба бути швидшим за конкурентів, але для цього потрібна підтримка. І якщо є варіант швидко перейняти чужий досвід – ним треба обов’язково скористатися.