Три прикарпатські мости потрапили до переліку найкрасивіших в Україні


Міст – це найдавніший інженерний винахід людства. Маленькі, хиткі з колод або великі, розвідні і монолітні – усі вони наближають береги, роблячи наше життя простішим.

Але сьогодні хотілося б поговорити не про види мостів, їх призначення або конструкції, а про їхню красу і неповторність. Деякі з нас щодня переходять мости, щоб потрапити на роботу, а потім назад додому, навіть не замислюючись над тим, яке різноманіття вони вносять у наше життя. Представляємо вам найкрасивіші мости України, пише Бліц-Інфо з посиланням на igotoworld.com.

Міст на Острів любові

Не всі знають, що в Івано-Франківську є невелике Міське озеро із островом у вигляді серця. До цього острівця протягнуто міст, що став одним із найромантичніших місць в Україні.

Як дістатися: їхати можна будь-яким громадським транспортом до центру міста. Уздовж озера проходить вулиця Гетьмана Мазепи.

Джерело фото: we.org.ua.

Міст через річку Прут

Міст через річку Прут – прекрасний зразок свого часу. Перекинутий над бурхливою річкою, він відкриває приголомшливі краєвиди на навколишню місцевість.

Як дістатися: найпростіший спосіб доїхати до Яремче – автобус, який вирушає із залізничного вокзалу в Івано-Франківську.

Джерело фото: wikipedia.org, автор Водник.

Міст-віадук у Ворохті

Старий Івано-Франківський віадук – унікальна споруда. Раніше подібних йому можна було знайти безліч, але після війни вціліли лише одиниці. Екземпляр, що зберігся у Ворохті, побудували ще за часів Австро-Угорської імперії. Тепер цей віадук є не тільки найстарішим, але і найдовшим кам’яним арочним мостом у всій Європі. Зараз міст не використовують за прямим призначенням.

Як дістатися: з Івано-Франківська до Ворохти регулярно ходять автобуси і маршрутні таксі.

Джерело фото: Forside.com.ua.

Також до переліку потрапили Гаванський, Південний, Центральний та міст Патона у Києві, Мерефо-Херсонський міст, Замковий міст у Кам'янці, Арочний міст у Запоріжжі, Плебанівський віадук та Інгульський міст. 

Як ви самі могли переконатися, краса присутня у всьому. І навіть потужні урбаністичні конструкції можуть бути витонченими і неповторними. Сьогодні ми згадали лише невелику частину красивих мостів, які можна знайти в Україні. А скільки ще існує нікому не відомих споруд, котрі зачаїлися на безкрайніх просторах України?