Турнір лицарів, мотопробіг та фаєр-шоу. У Галичі пройде фестиваль реконструкції


Організатори розповіли прикарпатським журналістам про цікавинки цьогорічного фестивалю історичної реконструкції "Галицьке лицарство"

Цьогоріч для гостей фестивалю підготували кілька новинок. Зокрема, організатори анонсують участь команд реконструкторів із-за кордону, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами одного з організаторів фестивалю Сергія Адамовича, 7-8 вересня з нагоди дня міста Галичан відбудеться фестиваль. В програмі фестивалю передбачено міжнародний лицарський турнір в різних номінаціях, постановка вистави Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка з використанням вежі Галицького замку, мото-пробіг, фаєр-шоу.

"Період Галицько-Волинського князівства і будувався дух українців, як переможців. Цей фестиваль дає можливість відчути дух перемоги і волі. Добре, що у нас є базова програма відродження давнього Галичан, яка має на меті розкрутити бренд Галицького лицарства. Важливо, що про нас вже чують і звертаються ті, хто цікавиться українською історією",- каже начальник управління культури ОДА Володимир Федорак.

Варто зауважити, що під час фестивалю всі бажаючі будуть мати можливість насолодитися видовищами боями, спробувати давньогалицьку кухню, взяти участь в майстер-класах.

"Вже підтвердили свою участь команди з Польщі, Данії, ще думають учасники з Німеччини, Білорусі та інших. Окрім того, що вони спортсмени, вони ще і фанатики своєї справи. Для них важливо подивитися старовинні місця пов'язані з лицарством. Тож ми підготували для них програму",- пояснив один з організаторів Володимир Гергелюк.

Також на території фестивалю функціонуватиме ярмарок старовинних промислів, розважати гостей будуть різноманітні гурти та виконавці, вечірню програму представлятимуть етно та рок гурти, будуть і діджеї, діятиме локація «Повітряні кулі».