Творча зустріч із Владиславом Якушевим – автором роману «Карателі»


У суботу, 9 лютого, в Івано-Франківську відбудеться творча зустріч із Владиславом Якушевим – автором роману «Карателі», який уже назвали одним із найрезонансніших творів сучасної української літератури, присвячених подіям війни на Донбасі.

Зустріч, бесіда та автограф-сесія розпочнеться о 16:00 в читальному залі обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка (вул. Чорновола, 22). 
У книзі описуються події 2015-2016 років, що відбувались на ділянках фронту, яку захищала 14-та окрема механізована бригада. У цій бригаді автор у 2015-2016 рр. служив на посаді керівника прес-служби. 

«Я намагався написати книгу не тільки для побратимів, але і для тих, хто боїться читати про війну, - пояснює Влад Якушев. - Одна моя знайома сказала: «Я не читаю про війну і не буду читати. Там стільки болю. Я одразу плакати починаю, тому не читаю». Таких людей дуже багато. Вони не читають про війну, не дивляться новини про війну, намагаються жити так, ніби війни немає. Навряд чи хтось з них візьме в руки червону «простріляну кулями» книгу, але, якщо візьмуть, то, можливо, будуть здивовані. Тому що на війні не тільки біль та страх. На війні є місце для посмішки і далеко не всі військові історії закінчуються калюжами крові».