Творчі колективи Тисмениччини прозвітували до річниці з Дня народження Кобзаря


Минулої суботи в обласній філармонії до 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка звітували творчі колективи Тисмениччини.

Перед початком концерту в фойє мистецького закладу розгорнули виставку майстрів народних промислів, на якій було представлено вишивки, картини, вироби з дерева, бісеру, лози.

 «Готуючись до виставки і концерту, ми взяли за основу духовність», - наголосила начальник управління культури райдержадміністрації Олександра Стефінко.

У програмі звіту були виступи хорових колективів, народних аматорських вокальних ансамблів, фольклорно-етнографічних гуртів, ансамблів народних танців, в тому числі, дитячих, інструментальних ансамблів тощо. У підготовці до звіту задіяли майже 600 мешканців району. Найбільше глядачам запам’яталися творчі номери зразкового хореографічного колективу «Перлинка» (сел. Єзупіль), народного аматорського хору «Братчина» ((с. Братківці), дитячого ансамблю народного танцю «Ямничанка» (с. Ямниця), вокального дуету «Гердан» (м. Тисмениця) та багатьох інших.

За словами заступника голови облдержадміністрації Романа Іваницького, важливо, що тисменичанам у процесі сучасної урбанізації вдалося зберегти острів духовності, на якому - давня пісня, мамина та бабусина вишивки, дідівські традиції.  «Надзвичайно потужно на творчому звіті представили вокальне, хорове мистецтво, було безліч фольклорних колективів, - поділився Роман Іваницький. - Творчий звіт Тисменицького району став наймасовішим. Оцінка – «браво!»».

Саме так оцінили концертну програму і глядачі. Підтвердження цього – їх нестихаючі овації.