Творять музику серцем: Франківцям покажуть "Володарів стихій"


26 листопала о 18:00 Івано-Франківському музично-драматичному театрі ім. І.Франка стартує музичне фентезі-шоу "Володарі стихій".

В основу сюжету фентезі-шоу покладена Легенда про Таємницю Стихій, де головними героями є Володарі Стихій, ті, що творять музику Серцем, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Музикант Олесь Журавчак, який представляє етно-духові інструменти зазначає, що у проекті є багато символізму.

"Легенда, яка лягла в основу проекту, мені наснилася і вже з весни ми почали втілювати ідею в життя, щоб створити щось нове. В основу дійства покладені явні та уявні герої, ті що творять музику серцем",- каже музикант.

За його словами, енергію води символізує трипільська чаша. Другий артефакт - це яйце-райце, з якого народилось все. Вогонь - символ дитячої іграшки - статуетки, бо енергію вогню можна довірити лише дітям. Четвертий артефакт - повітря, його символізує бінокль, магічний предмет, який викликає всі інші стихії.

Зокрема, музиканти наголошують, що це буде містерія, адже без допомоги глядачів вони не зможуть повністю розкрити всі стихії.

Отже, володарі: Вода – Георгій Матвіїв – бандура, Земля – Петро Сказків – цимбали, Вогонь – Олександр Божик – скрипка, Повітря – Олесь Журавчак – етно-духові, Хранителі Музичних Зерен Мелодій – Національний Академічний Оркестр Народних Інструментів України (НАОНІ) під керівництвом Віктора Гуцала.

У супроводі унікального по тембральному забарвленню оркестру прозвучать авторські композиції Володарів та світові рок, поп, класик і фолк хіти. Атмосферу шоу створять: якісний саунд дизайн від Миколи Сосіна, вишукані оркестрові аранжування Івана Небесного, вражаючий візуальний ряд від Дмитра Ципердюка, оригінальні костюми виконавців від Марії Антоняк, графічний дизайн Ярослава Крижанівського та спецефекти, які підкреслять фентезійну складову сюжету.

До слова, проект Музичного фентезі-шоу «Володарі Стихій» набрав найбільшу кількість балів та зайняв перше місце у конкурсі культурно-мистецьких проектів національного партнерства Українського культурного фонду в секторі аудіального мистецтва. Експертна комісія конкурсу високо оцінила змістовність та інноваційність проекту, його актуальність і важливу роль у сприянні розвитку культури і мистецтв в Україні та презентації країни на міжнародному рівні, а також високу професійність команди та їх досвід у сфері реалізації культурних проектів.